Ελλάδα

Συμπλοκή κρατουμένων στον Κορυδαλλό: Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Συμπλοκή κρατουμένων στον Κορυδαλλό: Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Συμπλοκή κρατουμένων στον Κορυδαλλό: Ένας νεκρός και τραυματίες.

Συμπλοκή κρατουμένων στον Κορυδαλλό: Ένας νεκρός Έλληνας κρατούμενος και 7 αλλοδαποί τραυματίες είναι το αποτέλεσμα μεγάλης συμπλοκής που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 μ.μ. στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ Ρωσόφωνων και Αλβανών κρατουμένων.

Στη συμπλοκή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου, οι οποίοι είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία εκτός αυτό των φυλακών Κορυδαλλού, κάτι που σημαίνει ότι είναι βαριά τραυματίες.

Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τονίζει επίσης ότι «έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Συμπλοκή κρατουμένων στον Κορυδαλλό:  Ποιος ήταν ο Ελληνας κρατούμενος που έπεσε νεκρός στις φυλακές

Ένας Έλληνας κρατούμενος που είχε κατηγορηθεί προ μερικών εβδομάδων από μέλη της «μαφίας του Κορυδαλλού» ότι είχε προσπαθήσει να δηλητηριάσει τον αρχηγό τους (σσ ο ίδιος που κατηγορείται για την δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου κι άλλων) είναι το θύμα της αιματηρής συμπλοκής στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού το βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρουν tanea.gr.

Η αρχή της συμπλοκής φέρεται ότι ήταν η «οργή» που εξέφραζε νεαρός Αλβανός κρατούμενος γιατί δεν υπήρχε συμπαράσταση από άλλους κρατουμένους στο επίμονο αίτημα του να μην μεταχθεί στις φυλακές Χανίων όπου παρέμενε ως κρατούμενος και να παραμείνει στον Κορυδαλλό όπου θεωρείται χώρος ασυδοσίας και «προνομίων».

Σύμφωνα με τα nea.gr, o Αλβανός είχε κατορθώσει δύο φορές , το τελευταίο διάστημα, να μεταχθεί από τις φυλακές Χανίων με χαρτί τοπικού ιατρού ότι είχε «ψυχολογικά προβλήματα», όμως εκνευριζόταν γιατί το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού δεν τον «κρατούσε» εκεί.

Έτσι λοιπόν υπήρξε συμπλοκή του με έναν Ρωσοπόντιο και τον Έλληνα που έπεσε νεκρός (είχε κατηγορηθεί για εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα κι άλλες παράνομες ενέργειες) από κτυπήματα μαχαιριού από τον «διαμαρτυρόμενο» Αλβανό και ομάδα ομοεθνών του που έσπευσαν να του …συμπαρασταθούν με μαχαίρια (σ.σ. πιθανόν όχι αυτοσχέδια), που είχαν προμηθευθεί με άγνωστο τρόπο.  Ωστόσο ήδη ερευνώνται κι άλλες πτυχές του αιματηρού συμβάντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments