Τεχνολογία

Google: Ζητά άμεση αναβάθμιση του Chrome – Κάντε την “αυτή τη στιγμή”

Google: Ζητά άμεση αναβάθμιση του Chrome – Κάντε την “αυτή τη στιγμή”
Συναγερμός από την Google λόγω προβλήματος στον Chrome.

Στην άμεση αναβάθμιση του Chrome καλεί η Google τους κατόχους υπολογιστών Windows και Mac, καθώς ανακάλυψε ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας στον φυλλομετρητή.

Σημειώνεται, ότι το εν λόγω πρόβλημα υπάρχει στη μηχανή αναζήτησης από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της, ωστόσο μόλις τώρα διαπιστώθηκε τόσο το κενό όσο και οι κίνδυνοι που υποκρύπτει.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση και δημιουργεί την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, είναι η κίνηση του επικεφαλής ασφαλείας του Chrome, Τζάστιν Σουχ, ο οποίος κάλεσε τους χρήστες να αναβαθμίσουν τον browser «αυτή τη στιγμή».

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε μια εφαρμογή που συμπεριλαμβάνεται σε όλους τους browsers και τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του υπολογιστή. Το κενό ασφαλείας προκαλεί δυσλειτουργείες στον τρόπο με την οποίο μια δικτυακή εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στη μνήμη ενός υπολογιστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Η Google καλεί τους χρήστες του Chrome να μπουν στο σχετικό μενού του browser και να αναβαθμίσουν άμεσα την εφαρμογή.

H Google

H Google Inc. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ.

  • Η εξέλιξη του λογοτύπου της Google:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments