Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και ΝΔ: Γιατί σιωπούν για τις δηλώσεις Βέμπερ σχετικά με τις ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας;

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και ΝΔ: Γιατί σιωπούν για τις δηλώσεις Βέμπερ σχετικά με τις ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας;
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και ΝΔ: Τι επισημαίνει σε ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και ΝΔ: Τη σιωπή του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του «εκλεκτού» του, υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ για τις ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας, στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη και του ΕΛΚ, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Μ. Βέμπερ, δήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι αν γίνει πρόεδρος της Επιτροπής, θα δώσει οδηγίες στα γραφεία στις Βρυξέλλες να τερματίσουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με αυτές τις απόψεις; Μήπως, για άλλη μια φορά, μετά το Μακεδονικό, η ΝΔ έχει μεταβάλλει την πάγια θέση της περί στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής και ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η οποία αποτελεί και πάγια θέση της Ελλάδας; Εάν όχι, τότε για ποιο λόγο, εδώ και δυο μέρες σιωπά ο ίδιος και η ΝΔ;».

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννη: Η χώρα είναι παγιδευμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κυβέρνησε επί τριάμιση χρόνια με ένα ακροδεξιό και λαϊκίστικο κόμμα, σήμερα, και ενόψει της μεγάλης εκλογικής ήττας, προσπαθεί ανεπιτυχώς θα έλεγα, να απευθυνθεί στους πολίτες που βρίσκονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Όμως, με το που είδε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της συσπείρωσης του ΚΙ.ΝΑΛ ανέκρουσε πρύμναν», σημειώνει στη συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε ότι, ” ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζεται ψευδώνυµα προοδευτικός, ενώ στην πραγµατικότητα εκπροσωπεί ό,τι πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό και το µόνο που παράγει είναι νοσηρότητα.

Εµείς απευθυνόµαστε σε όλους τους Ελληνες που επιθυµούν να γυρίσει σελίδα η χώρα.

Που θέλουν την Ελλάδα µια χώρα ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη, που παράγει και µπορεί να στηρίζει τους πιο αδύναµους, µια χώρα µε ρόλο και λόγο, που θέλει και µπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά της συµφέροντα. ”

Μπακογιάννη για Συμφωνία των Πρεσπών: Ανοιχτή η πόρτα του αλυτρωτισμού

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει:

«Ειλικρινώς σας λέω ότι θα ήμουν ευτυχής αν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε οριστικά το ζήτημα. Όμως η Συμφωνία των Πρεσπών, με την αναγνώρισης της μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας δεν κλείνει ερμητικά την πόρτα στον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει ότι «Δεν δυσκολεύομαι να σας πω ότι είναι ένα θετικό βήμα, που όμως, άργησε πάρα πολύ».

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννη: Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τέλος, για τις εκλογές για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα του συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία είναι υποψήφια, η Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνένετυξή της τονίζει:

«Είναι μια μεγάλη τομή για μένα η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας του Νίκου Αναστασιάδη και αισθάνομαι την ανάγκη για άλλη μία φορά να τον ευχαριστήσω. Η μάχη είναι δύσκολη, καθώς ψηφίζουν 47 χώρες και 648 βουλευτές και οι συμμαχίες σύνθετες και πολυεπίπεδες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments