Πολιτική

Παπαδημούλης: Επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το “Μακελειό”

Παπαδημούλης: Επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το “Μακελειό”
Παπαδημούλης: Εάν μια τέτοια συμπεριφορά δεν καταδικαστεί, τότε αυτό θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών.

Επείγουσα επιστολή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, απέστειλε εσπευσμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος του ΕΚ για θέματα Ισότητας των Φύλων, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που στοχοποιεί Ελληνίδες υπουργούς – στελέχη της κυβέρνησης και τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημούλης απέστειλε σήμερα ξεχωριστές επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και στην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιλιάν Μορί Πασκιέ, με το πρόσθετο αίτημα να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, κ.λπ.

«Εάν μια τέτοια συμπεριφορά από μέσο ενημέρωσης γίνει ανεκτή χωρίς να καταδικαστεί, αυτό θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει ότι κάτι τέτοιο «η άκρα δεξιά σε όλη την Ευρώπη θα το εκλάβει ως ανοχή ή ακόμη και ενθάρρυνση».

ΣΥΡΙΖΑ για Μακελειό: Απέναντι στον φασιστικό οχετό οφείλουν να αντιδράσουν δημοσιογράφοι και πολιτικά κόμματα

«Καμία δημοκρατική δύναμη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Μακελειό: Τι αναφέρει η ΝΔ για την εφημερίδα – Επικοινωνία της Χρυσοβελώνη με Άρειο Πάγο

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», τα εξής: «Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με Άρειο Πάγο για το “Μακελειό”

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου επικοινώνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Και αυτό προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις.

Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.

Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments