Ελλάδα

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Το χρονικό της περιπέτειας του μοντέλου με την κοκαΐνη

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Το χρονικό της περιπέτειας του μοντέλου με την κοκαΐνη
Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου συνελήφθη στις 13/11/2017. Σήμερα, 1,5 χρόνο αργότερα το μοντέλο είναι έτοιμο να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς κρίθηκε ομόφωνα αθώο.

Ομόφωνα αθώα τελικά κρίθηκε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στις 11 Μαρτίου το μοντέλο απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και επί δυόμισι ώρες προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο ότι δεν είχε γνώση της ύπαρξης της ποσότητας -2,6 κιλά- της κοκαΐνης μέσα στη βαλίτσα της. Επί της ουσίας, κατηγόρησε έναν φίλο της από τη Ρουμανία ότι την παγίδευσε.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Τα πρώτα λόγια του δικηγόρου της

“Είναι ομόφωνη η απόφαση για την αθώωσή της. Εκφράζω την χαρά και θα έλεγα την συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισης επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συνάδελφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα”, δηλώνει στην ιστοσελίδα newit.gr ο δικηγόρος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Να αναφέρουμε, ότι τις προηγούμενες ημέρες δήλωνε πως θα αποτελούσε για εκείνον έκπληξη εάν το μοντέλο αθωωνόταν.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Η απολογία της 21χρονης

Η απολογία της 21χρονης την περασμένη Δευτέρα διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και κατά τη διάρκειά της η νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε στη ζωή της στη Μυτιλήνη και περιέγραψε τις δουλειές που έκανε εκεί.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, είχε εργαστεί σε βενζινάδικο, σε κατάστημα ρούχων και σε καφέ, ενώ είπε ότι ως κόρη αστυνομικού είχε βρεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο μαζί με τον πατέρα της, γνώριζε για τον έλεγχο μέσω των ακτίνων «χ» και πως εξ αυτού του λόγου, δεν θα ήταν δυνατόν, η ίδια να επιχειρήσει να μεταφέρει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτός των προαναφερθέντων, κατά τη διάρκεια της απολογίας της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα από την Ρουμανία, ονόματι Πέτρο, ο οποίος όπως είπε ήταν το άτομο που της πρότεινε να πάνε πρώτα στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.

Εν συνεχεία, όπως είπε η νεαρή κοπέλα, ο συγκεκριμένος άνδρας της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και της είχε προετοιμάσει το ταξίδι.

«Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε στην απολογία της η 21χρονη.

Σχετικά με το σακ – βουαγιάζ που είχε στη κατοχή της και μέσα στο οποίο εντοπίστηκε η κοκαΐνη, η ίδια ανέφερε πως ο στενός της φίλος της έδωσε ένα σάκο για να βάλει τα ρούχα της. Ο σάκος, αυτός όπως είπε, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν τον έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε.

Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές όπου οι αρχές του Χονγκ Κονγκ την εντόπισαν με τα ναρκωτικά, η 21χρονη περιέγραψε τα συναισθήματα που την κατέκλυσαν και το σοκ που υπέστη.

Στην ουσία, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η 21χρονη ανέφερε πως είναι θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος όπως τόνισε ενώ εκείνη υφίσταται όσα υφίσταται εκείνος βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεχίζει τη ζωή του χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο φίλος της, μετά τη σύλληψή της εξαφανίστηκε.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πώς είχε γίνει η σύλληψή της

Το μοντέλο ήταν 19 ετών και συνελήφθη στις 13/11/2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της τότε, 19χρονης, Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί υπήρχε ένας φάκελος με τα 2,6 κιλά κοκαΐνης. Αμέσως, οι αρχές τη συνέλαβαν.

Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η Ελληνίδα ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (300.000 δολάρια ΗΠΑ).

  • Δείτε τη στιγμή της σύλληψης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments