Γυναίκα

Φρούτα και δέρμα: Οι 3 “θησαυροί” που πολεμούν τη γήρανση

Φρούτα και δέρμα: Οι 3 “θησαυροί” που πολεμούν τη γήρανση
Τα φρούτα είναι ο φυσικός μας σύμμαχος για ένα καλύτερο δέρμα.

Φρούτα και δέρμα: Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το δέρμα είναι η αντανάκλαση των τροφίμων που καταναλώνουμε. Ανεξάρτητα από το πόσα προϊόντα φροντίδας του δέρματος εφαρμόζουμε στο εξωτερικό του δέρματός μας, εάν δεν τρώμε  υγιεινά τρόφιμα για να θρέψουμε το δέρμα σας από μέσα, τότε εκείνο σε βάθος χρόνου δεν θα φροντίσει για εμάς και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Άλλωστε, το είχε πει και ο Ιπποκράτης: “Είμαστε αυτό που τρώμε”. Επομένως, εάν είστε φανατικοί θαυμαστές των συσκευασμένων σνακ και των αναψυκτικών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε θαμπό και σπασμένο δέρμα μεγαλώνοντας.

Νούμερο 1 προκειμένου να πολεμήσουμε τη γήρανση είναι τα φρούτα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τους φυσικούς μας σύμμαχους για ένα καλύτερο δέρμα.

1.Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν υψηλά επίπεδα καλίου, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, καθιστώντας το πιο γεμάτο, πιο εύπλαστο και νεανικό. Περιέχουν διάφορα υγιή θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, Β και Ε.

Τα θρεπτικά συστατικά στις μπανάνες λειτουργούν για να διατηρήσουν την ελαστικότητα του δέρματος, να ενυδατώσουν, να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες, να μαλακώσουν και να αναζωογονήσουν αλλά και να αποτρέψουν τα σκοτεινά σημεία και τις κηλίδες.

2. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο περιέχουν βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β7. Η βιοτίνη προωθεί την κυτταρική αναγέννηση και ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μαλλιά και νύχια. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε, γνωστή ως «ο προστάτης του δέρματος».

Τα λιπαρά οξέα σε αυτό το φυσικά λιπαρό φρούτο βοηθούν στην παροχή στο δέρμα απαραίτητων λιπαντικών, που προάγει το νεανικό, λαμπερό δέρμα.

3. Καρπούζι

Επειδή το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο και φρέσκο. Καθώς αποτελεί και πλούσια πηγή λυκοπενίου, βιταμίνης C και Α, επιβραδύνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης.

Μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι καρπουζιού πάνω στο πρόσωπό σας, το οποίο θα δουλέψει σαν καθαριστικό προσώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments