Γεύση
pagenews.gr / Γεύση / Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ
Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ. Υλικά συνταγής

2 κιλά κουμκουατ

4 κιλά ζάχαρη

1 ½ λίτρο νερό

2 κ.σ. ξυνό

2 λεμόνια (ο χυμός τους)

1 λεμόνι (η φλούδα του)

1 ξύλο κανέλα Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε τα κουμκουάτ από το κοτσανάκι τους και τα τρυπάμε με πιρούνι.

Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.

Τα ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για άλλα 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό (από το ψυγείο) για 24 ώρες. Αλλάζουμε το νερό τους 3 φορές κατά την διάρκεια των 24 ωρών.

Μετά το πέρας των 24 ωρών βράζουμε τα κουμκουάτ ξανά για 5 λεπτά. Παράλληλα μέσα σε λεκάνη διαλύουμε το ξυνό σε νερό. Στραγγίζουμε τα κουμκουάτ και τα βάζουμε μέσα στη λεκάνη με το ξυνό για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να είναι έτοιμο. Στραγγίζουμε τα κουμκουάτ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε 5-7 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Την επόμενη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι μας αν είναι τόσο δεμένο όσο θέλουμε. Αν δεν είναι προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Βάζουμε το γλυκό αφού κρυώσει σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Πηγή: Cooklos.gr

Ετικέτες: 
2019