Παιδί

Ψείρες: Τέσσερις σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε

Ψείρες: Τέσσερις σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε
Οι ψείρες είναι παράσιτα που τρέφονται με το αίμα του ατόμου που γίνεται ξενιστής τους.

Η ψείρες είναι παρασιτικό ζωύφιο, που προσβάλλει τον άνθρωπο και τα ζώα. Ανήκει στα ανόπλουρα και δεν έχει φτερά, καθώς είναι προσαρμοσμένη να κάνει παρασιτική ζωή. Πολλές φορές οι ψείρες αποτελούν τον “πονοκέφαλο” των γονιών όταν το παιδί τους πάει στο σχολείο.

Ψείρες, κατά κανόνα, μπορούμε να συναντήσουμε στο τριχωτό της κεφαλής, στα μαλλιά, πίσω από τα αυτιά, στα φρύδια, ακόμη και στις βλεφαρίδες. Μεταδίδονται από την άμεση επαφή, ενίοτε εξαιτίας κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων όπως καπέλα και χτένες μαλλιών.

Ψείρες: Κύκλος ζωής

Μετά τη φάση του αβγού, η ψείρα εκκολάπτεται σε 7 με 10 μέρες, και ωριμάζουν σε ενήλικο άτομο σε 9 με 12 μέρες. Η ψείρα είναι παρασιτική και χρειάζεται ξενιστή για να επιβιώσει. Εφόσον βρεθεί χωρίς τροφή ή σε μη οργανικό μέρος, η ενήλικη ψείρα δεν μπορεί να επιβιώσει πάνω από περίπου 24 ώρες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να επιβιώσει 20 με 30 μέρες.

  • Έλαιο λεβάντας

Η λεβάντα είναι ένα φαρμακευτικό φυτό με πολλαπλές χρήσεις. Ως αιθέριο έλαιο έχει αναλγητική δράση, “αναγεννά” τα κύτταρα του δέρματος και ηρεμεί τη διάθεση.

Ωστόσο, ένα από τα κύρια όπλα της κατά της φθειρίασης είναι το χαρακτηριστικό άρωμά της, που απωθεί τις ψείρες. Η εφαρμογή αιθέριου ελαίου λεβάντας στο κεφάλι, θα δημιουργήσει μια φυσική ασπίδα προστασίας κατά της πιθανής επανεμφάνισης των ψειρών.

Δεν μπορεί να επιβιώσει πάνω από περίπου 24 ώρες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να επιβιώσει 20 με 30 μέρες.

  • Ελαιόλαδο

Το φυσικό αυτό προϊόν, με τα πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ψείρες.

Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο πυκνό είναι το ελαιόλαδο, τόσο το καλύτερο, αφού στερεί από τις ψείρες το οξυγόνο. Όταν οι ψείρες καλύπτονται από το ελαιόλαδο, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και πεθαίνουν από ασφυξία. Έτσι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ψείρες με επιτυχία.

  • Μηλόξυδο

Το οξύ στο μηλόξυδο συμβάλλει στην εξουδετέρωση των παρασίτων και ξεραίνει τα αβγά τους.

Επισημαίνεται ότι στις σοβαρές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη μέθοδος πιθανώς να μην είναι 100% αποτελεσματική. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική κάποιας άλλης φυσικής μεθόδου αντιμετώπισης.

  • Σκόρδο

Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιβιοτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα έχει ισχυρή δράση κατά των παρασίτων και των ψειρών.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε θείο δημιουργεί ένα ακατάλληλο περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό και την επιβίωση αυτών των ενοχλητικών παρασίτων, συμβάλλοντας στην απώθησή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments