Οικονομία

Επίδομα ενοικίου: Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις

Επίδομα ενοικίου: Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις
Επίδομα ενοικίου: Έχουν ήδη εγκριθεί περίπου 94.000 αιτήσεις

Περίπου 230.000 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου έχουν κατατεθεί μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, από τις 13 Μαρτίου που άρχισε να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα, και ήδη έχουν εγκριθεί 94.000.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ανέφερε πως «στόχος μας είναι περίπου 260.000 νοικοκυριά. Να υπολογίζετε ότι το πρόγραμμα καλύπτει 600.000 – 650.000 ανθρώπους» και πρόσθεσε πως το ποσοστό των μη εγκεκριμένων αιτήσεων είναι κάτω από το 7%.

«Το επίδομα ενοικίου είναι από τα προγράμματα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα. Είχαμε κάθε πρόθεση ξεκινώντας ήδη από το 2015 να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία ή σε επισφάλεια στέγης. Εκείνο που καταφέραμε με τα άμεσα μέτρα της αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ήταν να καλύψουμε κάποιους ανθρώπους. Επρεπε να το σχεδιάσουμε πάλι. Να δούμε τους προϋπολογισμούς και τις δυνατότητες» είπε ο κ.Καρέλλας.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι το 97% των αιτήσεων συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά, μέσω του www.epidomastegasis.gr καθώς υπάρχει η δυνατότητα και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

“Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά, γενονός που σημαίνει ότι είτε έχουν εξοικειωθεί οι άνθρωποι είτε έχουν αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στα προγράμματα και τις πλατφόρμες», τόνισε ο γενικός γραμματέας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments