Πολιτική

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Παραιτείται από βουλευτής

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Παραιτείται από βουλευτής
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έκανε λόγο για «ηθική στην πολιτική» και ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει χρήση της επίμαχης διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή».

Την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση της πολυσυζητημένης κυβερνητικής τροπολογίας (εδώ) που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές γνωστοποίησε ο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ορισθείς ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά προανήγγειλε με αυτόν τον τρόπο την παραίτησή του από την θέση του βουλευτή.

«Κατ’ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εφόσον λοιπόν παρουσιαστούν επισήμως τα ψηφοδέλτια των πολιτικών παρατάξεων για τις ευρωεκλογές, με τον κ. Μεϊμαράκη να τίθεται –όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητστοτάκη– επικεφαλής της λίστας της ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή Β’ Αθηνών που κατέχει.

Σε αυτό το ενδεχόμενο και εφόσον δεν προκηρυχθούν παράλληλα εθνικές εκλογές και διαλυθεί η Βουλή, την έδρα του κ. Μεϊμαράκη καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών Αργύρης Ντινόπουλος.

Δύο βουλευτίνες της ΝΔ έχουν ανακοινωθεί επίσης ως υποψήφιες για την Ευρωβουλή: η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Β’ Αθηνών, και η Κατερίνα Μάρκου που τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Eπίσης

Μεϊμαράκης: Γιατί δέχθηκα την πρόταση Μητσοτάκη να είμαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

Κατρούγκαλος: Οι ευρωεκλογές είναι ένα σταυροδρόμι για μια Ευρώπη καλύτερη

Περισσότερα