Ελλάδα

25η Μαρτίου παρέλαση: Η απάντηση του Λιμενικού για την απαγόρευση συνθημάτων

25η Μαρτίου παρέλαση: Η απάντηση του Λιμενικού για την απαγόρευση συνθημάτων
25η Μαρτίου παρέλαση: Διευκρινίσεις δίνει το Λιμενικό Σώμα, μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Αρχηγείο απαγόρευσε την απαγγελία συνθημάτων στην παρέλαση.

25η Μαρτίου παρέλαση: Το Λιμενικό Σώμα απάντησε στα δημοσιεύματα περί απαγόρευσης απαγγελίας συνθημάτων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Όπως επισημαίνει το Αρχηγείο, σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν εγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

25η Μαρτίου παρέλαση: Η απάντηση του Λιμενικού για την απαγόρευση συνθημάτων

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν εγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.