Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλου: Έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το βίντεο με το πάρτι στα κελιά

Φυλακές Κορυδαλλου: Έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το βίντεο με το πάρτι στα κελιά
Φυλακές Κορυδαλλού: «Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωση του με αφορμή βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο βίντεο, οι κρατούμενοι διαμένουν σε κελιά με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πετούν επιδεικτικά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν μπουκάλια αλκοόλ, κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς κ.λπ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα, αλλά με όρους κράτους δικαίου».

Και συνεχίζει: «η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές, αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

Παράλληλα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι «μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο».

Όμως, υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Γίνεται γνωστό εξάλλου, προσθέτει η ανακοίνωση, ότι «είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης, από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων», και καταλήγει: «Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

Φυλακές Κορυδαλλού: Αποκαλυπτικό βίντεο με τις σουίτες, τα γλέντια και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες κρατουμένων

Ένα αποκαλυπτικό και απίστευτο βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο 11 λεπτών καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού από Αλβανούς μεγαλοποινικούς.

Τα κελιά είναι σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές , με τους κρατούμενους να πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει παρόν και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα.

Οι κρατούμενοι έχουν μάλιστα πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Το βίντεο αυτό αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ασυδοσία που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (πέρα από ρεπορτάζ ή κατά καιρούς καταγγελίες) και εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με πολλούς κρατουμένους να απολαμβάνουν προνόμια και ανέσεις που θα ζήλευε κι ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Ελ Τσάπο. Την ώρα που οι διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» από την οποία εκπορεύονται δολοφονικές επιθέσεις κι εκβιάσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι έχουν άλλες θεωρήσεις.

Κι έτσι οι ίδιοι οι κρατούμενοι αναρτούν το συγκεκριμένο-επιδεικτικό βίντεο με το γλέντι τους, που συνοδεύεται από διθυραμβικά σχόλια για τις ανέσεις και τα προνόμια που έχουν εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Κι ανάμεσα σε αυτά κάθε είδος συσκευής επικοινωνίας με άτομα εκτός φυλακής όπου ίσως σε ορισμένες σχετικές συνομιλίες οργανώνονται εγκληματικές επιθέσεις αν μάλιστα συνεκτιμήσει κανείς την επίδειξη πλούτου στην οποία προχωρούν οι αλλοδαποί κρατούμενοι.

Με σημαντικό κίνδυνο – όπως αναφέρουν αστυνομικοί- για τη δημόσια ασφάλεια. Σε μια κατάσταση που υποτίθεται ότι δεν βλέπουν και παρατηρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και διαλανθάνει ελαφρώς της προσοχής τους από τους…εξονυχιστικούς ελέγχους!

Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «αυτό το βίντεο δίνει ίσως μια δημόσια εξήγηση στα δεκάδες αιματηρά περιστατικά που συμβαίνουν στον Κορυδαλλό αφού οι κρατούμενοι μόνο τανκ δεν έχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές προκαλούν επεισόδια όταν δίνεται εντολή να μεταβούν σε άλλη φυλακή όπου μπορεί να νοιώσουν λίγο πιο «περιορισμένοι»».

https://www.youtube.com/watch?v=g5FKWPXt9_I

Ενδεικτικό ακόμη της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι προ μερικών ημερών υπήρξαν απειλές σε άλλη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σε βάρος δύο Ελλήνων κρατουμένων από άλλους ποινικούς. Οι τελευταίοι τους απέδωσαν ότι είχαν μεγάλα χρέη από χαρτοπαιξία, εντός των φυλακών.

Η αντίδραση των υπευθύνων του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν να μεταγάγουν ή να στείλουν σε απομονωμένο χώρο τους απειλούμενους και όχι να επιχειρήσουν να συνετίσουν ή να απομακρύνουν εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments