Διεθνή

Viking Sky: Αίσιο τέλος στο θρίλερ στη Νορβηγία – Το κρουαζιερόπλοιο έφθασε στο λιμάνι του Μόλντε

Viking Sky: Αίσιο τέλος στο θρίλερ στη Νορβηγία – Το κρουαζιερόπλοιο έφθασε στο λιμάνι του Μόλντε
Viking Sky: Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο έπειτα από μηχανική βλάβη, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια σε ασφαλές λιμάνι.

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, Σάββατο, κατά τη διάρκεια καταιγίδας ανοιχτά της Νορβηγίας, έφτασε πριν από λίγη ώρα με ασφάλεια στο λιμάνι του Μόλντε, έχοντας διαφύγει παραλίγο την καταστροφή.

Το Viking Sky, που είχε αποπλεύσει με σχεδόν 1.400 επιβάτες και μέλη πληρώματος, έστειλε σήμα κινδύνου καθώς έπλεε ακυβέρνητο μέσα σε θαλασσοταραχή στη Θάλασσα της Νορβηγίας και σε απόσταση 100 μέτρων από την ξηρά.

Οι υπηρεσίες διάσωσης μετέφεραν στην ξηρά με ελικόπτερα 479 επιβάτες πριν ο καιρός βελτιωθεί και καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του κρουαζιεροπλοίου.

Συνολικά 1.373 άνθρωποι είχαν αρχίσει το ταξίδι και περίπου 900 εξακολουθούσαν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.

Viking Sky: Τα συγκλονιστικά βίντεο από το κρουαζιερόπλοιο του τρόμου

Εντυπωσιακές εικόνες που ελήφθησαν από το εσωτερικό του Viking Sky δείχνουν ότι το πλοίο έπαιρνε κλίση πολύ γρήγορα: έπιπλα και τα φυτά γλιστρούσαν ελεύθερα από τη μια πλευρά στην άλλη, ενώ φώτα και διακοσμητικά από την οροφή έπεφταν πάνω στους επιβάτες που προσπαθούσαν να μείνουν ψύχραιμοι.

Σε άλλο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή, διακρίνονται δεκάδες επιβάτες, και εκεί ψύχραιμοι, να κάθονται και να περιμένουν φορώντας σωσίβια γιλέκα. “Περιμένουμε ακόμη το ελικόπτερο για να φύγουμε. Αυτό θέλει πολύ χρόνο”, λέει ο Ράιαν Φλιν που τράβηξε τις φωτογραφίες αυτές.

Μετά την επαναλειτουργία τριών από τους τέσσερις κινητήρες του, το πλοίο απομακρύνθηκε από τις ακτές το πρωί και ρυμουλκείται από δύο ρυμουλκά, το ένα μπροστά και το άλλο πίσω, για το λιμάνι του Μόλντε, σχεδόν 80 χλμ. από εκεί. Σύμφωνα με τους διασώστες, το κρουαζιερόπλοιο πρέπει να διανύσει σχεδόν 60 χλμ. πριν συναντήσει ήρεμα νερά.

“Τώρα έχουμε διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου”, δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης για τη νότια Νορβηγία. “Ο καπετάνιος ζήτησε να μην γίνει καμιά μεταφορά όσο το πλοίο ρυμουλκείται. Μόλις ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση, ο καπετάνιος θα εκτιμήσει την κατάσταση” για τυχόν επανάληψη της επιχείρησης μεταφοράς, πρόσθεσε.

Κάθε ελικόπτερο μετέφερε σχεδόν 15 ανθρώπους. “Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για τη μεταφορά τους”, εξήγησε ο συντονιστής των ομάδων διάσωσης Γιαν ‘Ορνε Ντίρνες σε συνέντευξη Τύπου. “Το γεγονός ότι είναι ηλικιωμένοι είναι μια τεράστια πρόκληση”, είπε.

Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο δύσκολες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με κύματα 6 μέτρων, αλλά και λόγω της προχωρημένης ηλικίας πολλών εκ των επιβατών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments