Πολιτισμός

Στέλιος Μάινας: “Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ταλέντα αλλά όχι λεφτά”

Στέλιος Μάινας: “Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ταλέντα αλλά όχι λεφτά”
Ο Στέλιος Μάινας παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μίλησε για την παράσταση "Το δείπνο" στην οποία πρωταγωνιστεί.

Με την παράσταση “Το δείπνο” στην οποία πρωταγωνιστεί θα ολοκληρώσει τη φετινή θεατρική σεζόν ο Στέλιος Μάινας.

Πρόκειται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ένα έργο του Χέρμαν Κοχ «το οποίο θέτει προβληματισμούς σχετικά με τις ευθύνες των γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών τους» και το οποίο θα παρουσιάζεται ως τις 21 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας και από 2 έως 12 Μαΐου στο θέατρο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

O Στέλιος Μάινας σε παλαιότερη παράστασή του


Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε επίσης για την -κατά καιρούς- συνεργασία του επί σκηνής με τη σύζυγό του Κάτια Σπερελάκη, για την αποχή του από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, εξηγώντας τους λόγους, καθώς και για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Αλέξη Καρδαρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει.

Αναφερόμενος γενικότερα στον ελληνικό κινηματογράφο τόνισε -μεταξύ άλλων- πως στην Ελλάδα έχουμε καταπληκτικούς κινηματογραφιστές με δυναμική, αλλά η αγορά μας είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη.

“Διαθέτουμε πάρα πολλά ταλέντα στη χώρα μας σε όλους τους τομείς, συγγραφικά, σκηνοθετικά κ.α. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε χρήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

  • Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης από το ΑΠ-ΜΠΕ:

Την παράσταση «Το δείπνο» έχει μεταφράσει η σύζυγός σας Κάτια Σπερελάκη, με την οποία έχετε παίξει σε πάρα πολλές παραστάσεις με ποιο πρόσφατη τον «Κήπο». Πώς είναι να συνυπάρχετε δύο σύζυγοι επί σκηνής;

Όπως είναι να συνυπάρχει σε οποιαδήποτε εργασία μια γυναίκα με τον άνδρα της. Βεβαίως με τον χρόνο είναι φυσικό να υπάρχει η τριβή και η γνώση των αντιδράσεων. Είναι ένας δικός σου άνθρωπος. Ας μην ξεχνάμε πως η σχέση που έχεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους στη σκηνή μεταφράζεται ως μία ευκολία στο να προσεγγίσεις το αντικείμενό σου. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτό που λέμε μία ντροπή και δεν σκέφτεσαι μήπως παρεξηγηθείς για κάτι που θα πεις ή θα κάνεις; Είναι δικός σου άνθρωπος…

O Στέλιος Μάινας


Μπορούμε να πούμε πως είναι μία προέκταση της οικογενειακής σχέσης;

Όχι. Η σκηνή είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Μπορεί να είσαι ζευγάρι με κάποιον αλλά να μην «κολλάς» στη σκηνή. Μου ΄χει τύχει με ανθρώπους που δεν συμπαθώ, δεν μου είναι καθόλου οικείοι στη σκηνή να χουμε χημεία! Είναι κάτι ανεξάρτητο. Η σκηνή έχει δικούς της κανόνες, δικούς της νόμους που δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments