Video

Γιάννης Πατίστας: Πέθανε ο άρχοντας των καλλυντικών (vid)

Γιάννης Πατίστας: Πέθανε ο άρχοντας των καλλυντικών (vid)
Έφυγε από την ζωή ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Γιάννης Πατίστας.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Πατίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγό του Λίτσα Πατίστα. Η επιχειρηματική “αυτοκρατορία” του Γιάννη Πατίστα ξεκίνησε από ένα κατάστημα στην Αθήνα για να κυριαρχήσει στον χώρο της ομορφιάς μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Γιάννης Πατίστας: Από την Αίγινα στην Πλάκα

Ο Γιάννης Πατίστας


Ο Γιάννης Πατίστας είχε γεννηθεί στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα.

Εκεί, όπως ο ίδιος είχε αφηγηθεί, πήρε τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, Σπύρο Ζαχαρία. Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά, αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4, το οποίο τελικά κληρονόμησε και «απογείωσε».

Γιάννης Πατίστας: Το μακιγιάζ της Max Factor και η απογείωση

Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ, ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημά του, αρχίζοντας έτσι να χτίζει την αυτοκρατορία του.

Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του. Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας βρισκόταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε προσωπικά πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμα και για συμβουλές ομορφιάς.

  • Δείτε μια από την διαφημίσεις του που έμειναν στην ιστορία:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments