Ελλάδα

Κόρινθος: Ένταση και επεισόδια στα δικαστήρια – Για τη δολοφονία του διαρρήκτη Ρομά

Κόρινθος: Ένταση και επεισόδια στα δικαστήρια – Για τη δολοφονία του διαρρήκτη Ρομά
Κόρινθος: Οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο ήταν αδύνατον να επιβάλλουν την τάξη.

Ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν στα δικαστήρια Κορίνθου την Τρίτη το πρωί όταν ο ιδιοκτήτης σπιτιού που σκότωσε τον έναν από τους δύο επίδοξους ληστές του, μεταφέρθηκε από κλούβα της αστυνομίας.

Ρομά επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πέταξαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε κυνηγητό και κάποιοι ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να λιντσάρουν έναν φίλο του 35χρονου ιδιοκτήτη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Τα ΜΑΤ, που δεν είχαν καταφέρει για αρκετή ώρα να ελέγξουν την κατάσταση, προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Κλήθηκαν ενισχύσεις αμέσως μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, με την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.

Λίγο νωρίτερα ομάδα Ρομά συγκεντρώθηκε και κοντά στο σπίτι του δράστη στο Σολωμό Κορινθίας.

Εκκενώθηκαν τα δικαστήρια

Οργισμένοι συγγενείς του 52χρονου επίδοξου διαρρήκτη, που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς ιδιοκτήτη σπιτιού στον Σολωμό Κορίνθου, προσπάθησαν να μπουν στα δικαστήρια και ακολούθησαν επεισόδια, που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Ο άντρας που τραυματίστηκε είπε ότι χτυπήθηκε από τα θραύσματα των τζαμιών του δικαστηρίου.

Οι δράστες τα έσπασαν με τα καδρόνια που κρατούσαν, παρόλο που τους είχε προηγουμένως απαγορευτεί η είσοδος.

Τι λέει η οικογένεια του θύματος

«Και σκυλί να ήταν, θα του φέρονταν καλύτερα», λέει ο ένας από τους γιους του επίδοξου διαρρήκτη Ρομά, που δολοφονήθηκε, στον Σολομό Κορινθίας.

Όπως αναφέρει στο «Έθνος» ο γιος του ο 52χρονος είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά το έκανε για θρέψει την οικογένειά του, αφού έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Έκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο» σημειώνει.

Το χρονικό

Σύμφωνα την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής όταν ο 52χρονος Ρομά, μαζί με άλλα άτομα ανάμεσά τους ένας 54χρονος, επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του 35χρονου. Ο ιδιοκτήτης τους τα αντιλήφθηκε και τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 52χρονο άνδρα.

Οι συνεργάτες του θύματος, επίσης Ρομά, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ανέφεραν όλα όσα διαδραματίστηκαν, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορούν να βρουν πουθενά το θύμα. Παράλληλα, ομολόγησαν ότι είχαν πάει στο σπίτι του 35χρονου για να κλέψουν κοτόπουλα.

Μετά από έρευνες, κλιμάκιο της Ασφάλειας εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του ιδιοκτήτη. Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο δράστης, με όχημα ιδιοκτησίας του, μετέφερε και απέρριψε τη σορό σε λατομείο της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments