Διεθνή

Ethiopian Airlines: Εντός της εβδομάδας η προκαταρκτική έκθεση για την συντριβή του Boeing

Ethiopian Airlines: Εντός της εβδομάδας η προκαταρκτική έκθεση για την συντριβή του Boeing
Ethiopian Airlines: "Εκτός και αν υπάρξουν απρόβλεπτοι παράγοντες" τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Αιθιοπίας.

Η προκαταρκτική έκθεση για την συντριβή στις 10 Μαρτίου του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines θα δοθεί πιθανότατα στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Αιθιοπίας.

“Θα δοθεί στη δημοσιότητα πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα, αλλά μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτοι παράγοντες”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μούζε Γιχέγις τηλεφωνικώς από την Αντίς Αμπέμπα.

“Δεν μπορώ να πω (ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα) σήμερα ή αύριο”, πρόσθεσε.

Από την συντριβή του Boeing 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines στις 10 Μαρτίου στα ανατολικά της Αντίς Αμπέμπα έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι.

Αεροσκάφος του ίδιου τύπου της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air είχε συντριβεί τον Οκτώβριο, στοιχίζοντας τη ζωή σε 189 ανθρώπους.

Βρέθηκαν ομοιότητες στις πτώσεις των Boeing των “Ethiopian Airlines” και “Lion Air”

«Σαφείς ομοιότητες» με τη συντριβή της Lion Air tον Οκτώβριο με αεροσκάφος ίδιου τύπου, παρουσιάζουν τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη στις 10 Μαρτίου στα ανατολικά της Αντίς Αμπέμπα, με 157 νεκρούς.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον καταγραφέα δεδομένων πτήσης (FDR), παρατηρήθηκαν σαφείς ομοιότητες μεταξύ της πτήσης 302 της Ethiopian Airlines και της πτήσης 610 της Lion Air», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας Νταγκμαουίτ Μόγκες σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός Μεταφορών της χώρας διευκρίνισε ότι η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής της πτήσης 302 θα δοθεί στη δημοσιότητα σε 30 ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments