Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Την Πέμπτη μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη

Αλέξης Τσίπρας: Την Πέμπτη μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Αλέξης Τσίπρας: Τραβούσε βίντεο την… αερομαχία μέσα από το ελικόπτερο

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την παρενόχληση που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο ελικόπτερο με το οποίο μετέβη στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μετέδωσε o τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δόθηκε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία κοιτάει ανήσυχος τα τουρκικά αεροσκάφη.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου προκειμένου διαπιστώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το Σινούκ πετούσε στα 1.000 πόδια. Τρία μόλις μίλια ΒΔ των Αρκιών έλαβε σήμα από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία που του έδινε εντολή να κατέβει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά γιατί δύο τουρκικά ίχνη είχαν εμφανιστεί απροειδοποίητα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία, ανήμερα της εθνικής επετείου προέβη σε αριθμό ρεκόρ προκλήσεων καθώς οι παραβιάσεις που πραγματοποίησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο έφτασαν τις 47!

Δείτε το βίντεο:

Τσίπρας από Αγαθονήσι: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερό μου

Μια αδιανόητη πρόκληση έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από τους Τούρκους. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος από το Αγαθονήσι όπου βρίσκεται, τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει ελιγμούς.

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό.

Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω. Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments