Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Κρήτης: Βραβείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Περιφέρεια Κρήτης: Βραβείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Περιφέρεια Κρήτης: Στο επίκεντρο του συνεδρίου τέθηκε ως θέμα « Ο ψηφιακός και διοικητικός μετασχηματισμός του δημοσίου τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών».

Μια σημαντική διάκριση-βράβευση, στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έλαβε η περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα το τμήμα υποστήριξης συλλογικών οργάνων και η διεύθυνση διαφάνειας-ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του 9ου πανελληνίου συνεδρίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου τέθηκε ως θέμα « Ο ψηφιακός και διοικητικός μετασχηματισμός του δημοσίου τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών».

Η περιφέρεια Κρήτης, συμβαδίζοντας με τον ψηφιακό και διοικητικό μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα, αλλά και τις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών, παρουσίασε την εφαρμογή, των συλλογικών οργάνων «χωρίς χαρτί» ξεκινώντας από την οικονομική επιτροπή της, που πλέον συνεδριάζει Paperless, χωρίς χαρτί και εκτυπώσεις, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή.

Την περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στο πανελλήνιο συνέδριο, όπου βραβεύτηκε η περιφέρεια Κρήτης, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, ο οποίος παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας Κρήτης 2015-2019 και στα πλαίσια των στόχων αυτού, την εφαρμογή της συνεργατικής πλατφόρμας (Cooperative Platform) Comidor, της εταιρείας B-Open, με βάση την οποία, τα συλλογικά όργανά της και οι αντίστοιχες επιτροπές αιρετών, θα μπορούν να συνεδριάζουν χωρίς τη χρήση χαρτιού και φωτοτυπιών, με τη χρήση Tablets, με τις εισηγήσεις να αναρτώνται στο «υπολογιστικό νέφος» (Cloud) και τις αποφάσεις, στην εξέλιξη της υλοποίησης της, να αυτοματοποιούνται και μάλιστα ελαχιστοποιώντας τον διοικητικό φόρτο.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε στο πλαίσιο της βράβευσης της περιφέρειας, ότι, «παρουσιάσαμε την εφαρμογή των Paperless συλλογικών οργάνων, που έχει ξεκινήσει από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης και θα συνεχιστεί διεξοδικά και άμεσα και στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα, τις επιτροπές περιβάλλοντος και προγραμματισμού, ενώ θα καταλήξει στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της περιφέρειας, το περιφερειακό συμβούλιο.

Ήδη, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και η πρόεδρος έχουν παραλάβει τα Tablets τους, μέσα από τα οποία δουλεύουν ήδη τις τελευταίες οικονομικές επιτροπές, ενώ σύντομα, θα γίνει το ίδιο στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα και τα μέλη τους».

Την βράβευση για την περιφέρεια Κρήτης, έκανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή την εξαιρετική βράβευση, όχι μόνο για το περιεχόμενό της που είναι πολύ σημαντικό για τον ψηφιακό και διοικητικό μετασχηματισμό και την κοινωνία, αλλά και γιατί, για μια ακόμα φορά η Κρήτη πρωτοπορεί και έχει καταξιωθεί στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments