Ελλάδα

Σκόπια: Με σκέτο “Μακεδονία” η εθνική ομάδα στο Euro (pic)

Σκόπια: Με σκέτο “Μακεδονία” η εθνική ομάδα στο Euro (pic)
Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει το δικαίωμα στα Σκόπια να χρησιμοποιούν τον κωδικό MK και MKD, δηλαδή... Μακεδονία.

Σκόπια: Με την ονομασία «Μακεδονία» εμφανίστηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας σε τηλεοπτικό σταθμό που μετέδωσε την Πέμπτη τον αγώνα κόντρα στη Λετονία, στο στάδιο «Φίλιππος ο Β’», για τα προκριματικά του Euro 2020.

Το γεγονός σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook o βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Στον αγώνα με τη Λετονία η εθνική των γειτόνων μας εμφανίζεται με το όνομα “Μακεδονία”. Και το γήπεδο στο οποίο παίζουν ‘Φίλιππος ο Β’’. Και όμως. Ο Τσίπρας, ο Παππάς και οι άλλοι εξακολουθούν να εμπαίζουν τους Έλληνες. Δεν ξεχνούμε», σχολιάζει ο κ. Καλαφάτης.

  • Η ανάρτησή του:

Τι αναφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών;

Η Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε), παραχωρεί στους γείτονες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα κωδικά ονόματα MK και MKD σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαιρώντας μόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που θα πρέπει να μετατραπούν σε NM NMK δηλαδή (North Makedonia).

Επομένως, οι Σκοπιανοί, με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να χρησιμοποιούν ως συντομογραφία το κωδικό όνομα MK και MKD -δηλαδή Μακεδονία- όταν αναφέρονται στη χώρα τους σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση.

  • Αναλυτικά το άρθρο της Συμφωνίας:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments