Διεθνή

American Airlines: Αναστέλλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της από και προς τη Βενεζουέλα

American Airlines: Αναστέλλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της από και προς τη Βενεζουέλα
Η αεροπορική εταιρεία American Airlines αποφάσισε να αναστείλει επ' αόριστον τις πτήσεις της προς και από τη Βενεζουέλα, επικαλούμενη τους κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines αποφάσισε να αναστείλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της προς και από τη Βενεζουέλα, μετά την προσωρινή διακοπή την οποία ανακοίνωσε στα μέσα του Μαρτίου, επικαλούμενη τους κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών, του προσωπικού και των επιβατών της που συνδέονται με την κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Η American Airlines έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τις υπηρεσίες της στη Βενεζουέλα», ανέφερε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του αερομεταφορέα των ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την 15η Μαρτίου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως αναστέλλει ως την 1η Απριλίου τις υπηρεσίες της στη χώρα, κρίνοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα ως προς την ασφάλεια δεν της επιτρέπουν να εκτελεί δρομολόγια.

Πριν από την αναστολή αυτή, η AA εκτελούσε συνήθως τρεις πτήσεις ημερησίως από το Μαϊάμι προς τη Βενεζουέλα, εκ των οποίων δύο με προορισμό το Καράκας.

Η WOW Air είναι άλλη μία εταιρεία χαμηλού κόστους που βάζει λουκέτο.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και τερμάτισε όλες τις δραστηριότητές της, ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις της.

Αυτό συνέβη αφού απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για άντληση κεφαλαίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή επηρεάζει χιλιάδες επιβάτες αλλά και την οικονομία της Ισλανδίας.

Η ισλανδική αεροπορική εταιρεία WOW Air συμβούλευσε τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν να αναζητήσουν διαθέσιμα εισιτήρια με άλλες εταιρίες.

«Ποτέ δεν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν ενήργησα νωρίτερα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της WOW Σκούλι Μόγκενσεν σε επιστολή του προς τους 1.000 εργαζομένους της εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα για θέματα του κλάδου check-in.dk.

Η WOW είναι η τελευταία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που τερματίζει τις δραστηριότητές της καθώς ο ευρωπαϊκός κλάδος αερομεταφορών προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υπερβάλλουσα δυναμικότητα και το υψηλό κόστος καυσίμων.

Πρόσφατα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους μεταξύ άλλων η βρετανική Flybmi, η Germania, η σκανδιναβική Primera Air και η κυπριακή Cobalt.

Η WOW, που ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Μόγκενσεν, χρησιμοποιεί μικρότερα αεροσκάφη για πτήσεις μεταξύ της Ισλανδίας και πολλών προορισμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Norwegian Air καταλαμβάνει λίγο πάνω από το ήμισυ της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς διατλαντικών πτήσεων χαμηλού κόστους, ενώ η WOW ήλεγχε το ένα τέταρτο το 2018. Η κατάρρευσή της προκάλεσε φόβους για παράπλευρες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας. Περίπου το 30% που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ισλανδία πέταξαν με αεροσκάφη της WOW και η αναστολή λειτουργίας της θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 16% του αριθμού των τουριστών φέτος, σύμφωνα με έρευνα της ισλανδικής τράπεζας Arion.

Το βέβαιο είναι ότι, πέρυσι, μετέφερε συνολικά 3,5 εκατ. επιβάτες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments