Οικονομία

“Όχι” από ΕΕΘ και ΒΕΘ στην πρόσκληση Τσίπρα για την επιχειρηματική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία

“Όχι” από ΕΕΘ και ΒΕΘ στην πρόσκληση Τσίπρα για την επιχειρηματική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία
Όχι στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή στη γειτονική χώρα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έδωσε αρνητική απάντηση στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη.

«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Όχι και από το ΒΕΘ στην πρόσκληση Τσιπρα για συμμετοχή στα Σκόπια

Μετά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αρνητικός εμφανίζεται και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης στην πρόσκληση συμμετοχής.

Η πρόσκληση, εστάλη από τον οργανισμό Enterprise Greece  ο οποίος συντονίζει την επικείμενη  αποστολή.

«Αυτό που έχει ανάγκη η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και δη της Βόρειας Ελλάδας, δεν είναι ένα ταξίδι «για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων» όπως αναφέρεται στην επιστολή του Enterprise Greece, αλλά να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών και δη για τα μακεδονικά προϊόντα.

Απαντούμε λοιπόν αρνητικά σε μια πρόσκληση που δεν εξυπηρετεί προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως «το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την επιπόλαια συμφωνία δεν διορθώνεται με επισκέψεις στη γειτονική χώρα, στην οποία ούτως, η άλλως το ελληνικό επιχειρηματικό στοιχείο είναι έντονο».


*Φωτογραφίες κειμένου: Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιχειρηματίες και φορείς της Βορείου Ελλάδος /  MotionTeam

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments