Αυτοδιοίκηση

Δήμος Χαΐδαρίου: Εγκαίνια για την νέα στέγη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου

Δήμος Χαΐδαρίου: Εγκαίνια για την νέα στέγη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου
Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαϊδαρίου.

Δήμος Χαΐδαρίου: Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαϊδαρίου στη νέα της στέγη, στην Πλατεία Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή.

Εκατοντάδες κόσμου, κατέκλυσε από νωρίς, τόσο το εσωτερικό της Βιβλιοθήκης όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, επικροτώντας με ενθουσιασμό, την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης στο νέο αυτό χώρο.

Δήμος Χαΐδαρίου: Εγκαίνια για την νέα στέγη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου

Από την έναρξη της θητείας της, η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητά της, τον Πολιτισμό και τη συμμετοχή του κόσμου, με όποια μορφή και αν εκφράζεται.

Για αυτό και εργάστηκε από την πρώτη στιγμή για την ποιοτική αναβάθμιση όλων των πολιτιστικών τμημάτων και πήρε σημαντικές αποφάσεις σε αυτή τη κατεύθυνση, όπως η μείωση ή/και κατάργηση των συνδρομών, με αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό των μελών που συμμετέχουν σήμερα.

Ο επόμενος στόχος μας ήταν η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε ένα χώρο με κατάλληλες υποδομές και η νέα στέγη που βρίσκεται στην καρδιά του Χαϊδαρίου, μπορεί να καλύψει πλέον αυτές τις ανάγκες.

Επιπλέον δυνατότητες, προσδίδει ο συνδυασμός της βιβλιοθήκης με τους εξωτερικούς χώρους, με το θεατράκι για εκδηλώσεις, το πράσινο τοπίο με τις καλαίσθητες ζωγραφιές που διακοσμούν τον περίβολο του κτιρίου και αναβαθμίζουν ριζικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Εθνικοτοπικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας και αρκετοί υπάλληλοι του Δήμου οι οποίοι συνέβαλλαν αποφασιστικά ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συντελεστές που έδωσαν, όπως είπε, τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν μια σύγχρονη βιβλιοθήκη. Συνεχίζοντας, είπε, «Η Δημοτική Αρχή, αφουγκραζόμενη την ανάγκη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης σε ένα καλύτερο χώρο, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η μεταφορά της στο χώρο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπήρχε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η συγκυρία απομάκρυνσης του ιδιώτη επιχειρηματία αυτήν την περίοδο, μας έδωσε τη δυνατότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών για να υλοποιήσουμε την αναγκαιότητα να ανασάνει η βιβλιοθήκη, να αναπτυχθεί, να μπούνε στα ράφια χιλιάδες βιβλία που ήταν αποθηκευμένα σε κούτες, να απευθυνθεί και σε νέους αναγνώστες και κυρίως στις νέες ηλικίες, σε μια εποχή που τα παιδιά χάνουν σιγά-σιγά την επαφή με το βιβλίο, με τον υπέροχο κόσμο της γνώσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών, αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό, αυτό το ποιοτικό άλμα που έγινε με τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης σε έναν, ομολογουμένως, καλύτερο χώρο, έχοντας πλέον τις προϋποθέσεις που της επιτρέπουν να ανοίξει τις πόρτες της σε ακόμα περισσότερους φίλους της γνώσης.

Οι εργαζόμενοι, τα μέλη και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης, όλοι οι Χαϊδαριώτες έχουν αποφασίσει ήδη και στηρίζουν με κάθε τρόπο την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης μας σε ένα σαφώς πιο άνετο, καλύτερα προσβάσιμο και πιο φιλικό χώρο…».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε τα λόγια του Μπέρτολντ Μπρέχτ, δίνοντας την πολιτική διάσταση της αναζήτησης της γνώσης και της μόρφωσης, «…Θέλουμε το βιβλίο να είναι προσιτό σε όλους και να τους δίνει τη δυνατότητα μέσω της πολύπλευρης μόρφωσης να διαμορφώσουν χαρακτήρα, που θα τους βοηθήσει να κατακτήσουν, μια καλύτερη ζωή με ουσιαστικό περιεχόμενο, να μελετάνε, να ερμηνεύουν και να παλεύουν για να αλλάξουν τον κόσμο». Στην εκδήλωση, απήγγειλε ποιήματα ο Χαϊδαριώτης ηθοποιός Βαγγέλης Βαζάκας και χαιρέτησε η πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Ελευθερία Αναγνωστάκη – Τζαβάρα, απαγγέλλοντας και ποιήματα της.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης, αποτέλεσε η βράβευση της Χρυσάνθης Γιόξα και της Δέσποινας Μέλου, για την πολύχρονη προφορά τους στην υπηρεσία της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου και του μουσικοσυνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, που στήριξαν με τη φιλική συμμετοχή τους, τα εγκαίνια της στέγης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και συνέβαλλαν με τονκαλύτερο τρόπο σε αυτή τη νέα αρχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments