Πολιτισμός

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Τα παραμύθια του “ζωντανεύουν” ξανά

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Τα παραμύθια του “ζωντανεύουν” ξανά
Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "ζωντανεύει" στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς παραμυθιών. Ο Δανός γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805 και μέχρι σήμερα το έργο του παραμένει αγαπητό.

Δυο από τα παραμύθια του σπουδαίου δημιουργού θα “ζωντανεύσουν” από την Ελένη Μπετεινάκη στον 3ο όροφο του μουσείου φυσικής ιστορίας.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00 το πρωί με γενική είσοδο στα 3 ευρώ.

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates υπέβαλε πρόταση για να δημιουργήσει ένα  «μαγικό» Μουσείο σε επιφάνεια 5.600 τ.μ. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι υπόγειο. Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη μαγεία των παραμυθιών του  Άντερσεν και συμπληρώνει το Μουσείο που υπάρχει ήδη στην πόλη, το οποίο εξερευνά την ιδιωτική ζωή και τα ταξίδια του Άντερσεν.

“Παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να δημιουργηθεί το παραμυθένιο σύμπαν του Άντερσεν με τρόπο που θα είναι ελκυστικός τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους”, εξήγησε η αξιωματούχος Jane Jegind.

Τα παραμύθια του Άντερσεν έχουν μεταφραστεί σε 160 γλώσσες. Ο Δανός παραμυθάς πέθανε πριν από 143 χρόνια στην Κοπεγχάγη, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τα έργα του και τα αξιοθέατα που συνδέονται μαζί τους, όπως το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στο λιμάνι της πρωτεύουσας, προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες στη Δανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments