Ελλάδα

Διαβατά: Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες και μετανάστες (pics)

Διαβατά: Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες και μετανάστες (pics)
Φεύγουν από τον άτυπο καταυλισμό στα Διαβατά που είχαν στήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Αποχωρούν σταδιακά από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά, που είχαν στήσει οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν εισρεύσει στην περιοχή ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει ή περιμένουν τα ναυλωμένα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά την ένταση που επικράτησε, τραυματίστηκε ελαφρά φωτορεπόρτερ.

Πρόσφυγες φορώντας μαντήλια και κουκούλες στο πρόσωπο, πήραν τα πράγματα τους στα χέρια και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους εμποδίσουν έχουν κλείσει όλες τις εξόδους και έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν ενώ οι πρόσφυγες άρχισαν να πετάνε πέτρες και να βάζουν φωτιές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένα λεωφορείο και ένα βαν είχαν μεταβεί στα Διαβατά προκειμένου να παραλάβουν 44 άτομα που δέχτηκαν να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό με σκοπό να γυρίσουν στις δομές τους ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το σημείο.

Οι ψευδείς φήμες που ξεκίνησαν από μηνύματα που έφταναν στα κινητά προσφύγων και μεταναστών και στη συνέχεια διαδόθηκαν στόμα με στόμα, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, προκάλεσαν τη νέα έκρυθμη κατάσταση στα Διαβατά.

Διαβατά: Αυτά είναι τα μηνύματα που παρέσυραν εκατοντάδες πρόσφυγες

Tο φως της δημοσιότητας βλέπουν τα ψευδή μηνύματα που έφταναν στα κινητά προσφύγων και μεταναστών, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, προκαλώντας τη νέα έκρυθμη κατάσταση στα Διαβατά.

Με τον τίτλο το «Καραβάνι της Ελπίδας», το μήνυμα καλούσε τους πρόσφυγες να διαδώσουν για το άνοιγμα των συνόρων.

«Δεν θα περιμένουμε κανέναν. Επειδή κάποιοι μπορεί να μην έχετε τα πιστοποιητικά, να γνωρίζετε ότι κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν. Είμαστε σε επικοινωνία με ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες πρότειναν να μαζευτούμε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα μας βοηθήσουν. Θα σας ενημερώσουμε για το σημείο συγκέντρωσης 24 ώρες πριν από το ξεκίνημα», ανέφερε το μήνυμα, σύμφωνα με τον ANT1.

Ένα από τα μηνύματα που παρέσυρε τους πρόσφυγες


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments