Ελλάδα

Διαβατά: Σε νέα «Ειδομένη» μετέτρεψαν τη δομή φιλοξενίας οι πρόσφυγες (vid)

Διαβατά: Σε νέα «Ειδομένη» μετέτρεψαν τη δομή φιλοξενίας οι πρόσφυγες (vid)
Διαβατά: Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο.

Σε νέα Ειδομένη έχουν μετατραπεί τα Διαβατά, καθώς οι πρόσφυγες για τρίτη μέρα διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να καταφέρουν να φύγουν προς τα σύνορα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, οι πρόσφυγες έχουν στήσει τις σκηνές τους και άναψαν φωτιές, ενώ σε παρακείμενο σημείο που έχει μετατραπεί σε χωματερή, ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να επέμβει άμεσα η πυροσβεστική που παραμένει με οχήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι επιτήδειοι ενημέρωναν ψευδώς τους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορά της, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να βρίσκονται στην περιοχή για να μπορέσουν να φύγουν προς χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ελάχιστοι από τους πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, δέχθηκαν να μεταφερθούν πίσω, στους χώρους φιλοξενίας τους, με ναυλωμένα λεωφορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναλυτικότερα, περισσότερα από 600 άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή νωρίτερα συγκέντρωσαν σκουπίδια τους και τα έκαψαν.

Ένα μαύρο πέπλο καπνού σκέπασε το σημείο, και τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα μετανάστες βλέποντας τη φωτιά να ξεφεύγει προσπάθησαν να την σβήσουν.

Να θυμίσουμε ότι λίγο μετά της 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ομάδα προσφύγων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ώστε να προχωρήσουν με κατεύθυνση προς την Ειδομένη και την αστυνομία με απαντά με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.

Οι πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν από ψεύτικες αναφορές επιτήδειων στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες τα σύνορα στην Ειδομένη θα άνοιγαν την Παρασκευή το μεσημέρι.

Πάντως, αποχώρησαν από το Σταθμό Λαρίσης όλοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μετέφεραν πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

  • Δείτε το σχετικό από drone:

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σταθμό Λαρίσης

Όλοι οι πρόσφυγες που είχαν κάνει κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης αποχώρησαν.

Νωρίτερα, είχαν κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές ζητώντας να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Στελέχη από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μετέφεραν πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Από σήμερα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments