Αθλητισμός

Ξάνθη – ΑΕΚ: 1 – 3

Ξάνθη – ΑΕΚ: 1 – 3
Σαν... πρωταθλήτρια στο β΄ μέρος η ΑΕΚ νίκησε με 1 - 3 την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ξάνθη – ΑΕΚ: Μέσα σε ένα δίλεπτο η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και με γκολ των Οικονόμου στο 68′ και Πόνσε στο 69′ πήρε την σημαντική νίκη επί της Ξάνθης στα Πηγάδια με 3-1, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League.

Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε με ωραία κεφαλιά του Κάστρο στο 32′, ενώ στο 90+2′ ο Μπογέ πέτυχε το τρίτο γκολ των «κιτρινόμαυρων» με κοντινό πλασέ.

Φωτογραφία Eurokinissi


Tα γκολ της αναμέτρησης

Στο 33′ ο Κασάδο σέντραρε από αριστερά και ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα, με την «Ένωση» να πιέζει για την ισοφάριση από τα πρώτα λεπτά. Στο 52’, ο Μάνταλος άγγιξε το 1-1, ωστόσο η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, που ήταν σε καλή θέση.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Χουλτ να απειλεί στο 59’. Στο 68’ η επιμονή των παικτών του Χιμένεθ δικαιώθηκε, με τον Οικονόμου να ισοφαρίζει από κοντά με προβολή κι αφού νωρίτερα ο Κοβάσεβιτς υπέπεσε σε γκέλα διώχνοντας λανθασμένα την μπάλα.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και με ανεβασμένη ψυχολογία κυνήγησε την ανατροπή, η οποία ήρθε άμεσα: στο 70’, ο Γκάλο σέντραρε στην περιοχή, ο Πόνσε κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και εκτέλεσε με τη μία τον Ζίβκοβιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μια ανάσα από το 1-3, με τον Μπογέ να φεύγει στην αντεπίθεση, ωστόσο δεν γύρισε σωστά και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν την μπάλα. Από την άλλη, η Ξάνθη προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως να βρει καθαρή ευκαιρία, πλην εκείνης του Μπρίτο στο 88’, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 92′, ο «Δικέφαλος» σφράγισε την επικράτησή του, με τον Λιβάγια να φεύγει στην αντεπίθεση και να σερβίρει στον Μπογέ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς και τον πλάσαρε εύστοχα για το 1-3.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς)

Ζίβκοβιτς, Μπαριέντος, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Καμαρά (74′ Μελιόπουλος), Ουίλιαμ (78′ Μπρίτο), Γέντρισεκ (58′ Καντά), Κάστρο.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ)

Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλέφ, Γαλανόπουλος (79′ Σιμόες), Μάνταλος, Κλωναρίδης (55′ Λιβάγια), Αλμπάνης (66′ Μπογέ), Πόνσε.

Φωτογραφία Eurokinissi


  • Γκολ: 32′ Κάστρο / 68′ Οικονόμου, 70′ Πόνσε, 90+2 Μπογέ
  • Κίτρινες: 58′ Γέντρισεκ, 90+1′ Μπαριέντος, 90+4′ Κάστρο / 27′ Γκάλο, 60′ Μάνταλος, 86′ Λιβάγια, 90′ Μπογέ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments