Άποψη

Κύριε Βασιλειάδη, δεν αφήνουμε την αναδιάρθρωση να ασχοληθούμε με τη βία;

Κύριε Βασιλειάδη, δεν αφήνουμε την αναδιάρθρωση να ασχοληθούμε με τη βία;
Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την Ελλάδα που έχει γίνει... έρμαιο του χουλιγκανισμού, για τα καθημερινά πλέον φαινόμενα ωμής οπαδικής βίας, που δε μοιάζουν να συγκινούν κανέναν έως τώρα...

Πριν από λίγες μέρες ήταν η θλιβερή επέτειος του θανάτου του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ήρθε λίγο μετά από μια απίστευτη έξαρση βίας που προμηνύει… βεντέτες, με άγνωστα αποτελέσματα. Κυρίως στους “στρατούς” Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί.

Οπαδοί της ΑΕΚ δέχτηκαν επίθεση προχθές σε διόδια. Τρεις κατέληξαν στο νοσοκομείο, δύο χάθηκαν σε χωράφια για να σωθούν. Την ίδια μέρα υπήρξαν επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Χθες είχαμε συλλήψεις οπαδών ενώ έστηναν καρτέρι σε αντίπαλο. Μεταξύ των συλληφθέντων ένα 22χρονο κορίτσι, που πριν λίγες μέρες είχε δεχτεί επίθεση!

Σε κάθε αγώνα μεγάλων ομάδων περισσότερα είναι τα πανό για το ποιος έτρεξε ποιον, για το ποιος είναι περισσότερο μάγκας από τον άλλον, για το ποιες περιοχές βάφτηκαν με αίμα πιο πολύ, παρά για τις ομάδες των συλλόγων.

Σε κάθε περιστατικό οπαδικής βίας το σκηνικό είναι το ίδιο: μαχαίρια, λοστοί, full face, σφυριά, φωτοβολίδες. Δεν πάνε για να παίξουν ξύλο. Πάνε για να δώσουν μάχη μέχρι τέλους. Για να μαχαιρώσουν, στην καλύτερη για να στείλουν τον άλλον στο νοσοκομείο, στη χειρότερο στο νεκροταφείο.

Είναι δεκάδες τα περιστατικά της οπαδικής βίας το τελευταίο διάστημα. Το σκηνικό μοιάζει σαν να περιμένουμε πότε θα ακούσουμε πως έχουμε νεκρό. Τότε θα αποφασίσουν να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι; Τότε θα δούμε καταγγελίες; Τότε θα δούμε να συλλαμβάνονται χούλιγκανς που αναζητούν τον θάνατο;

Το νούμερο ένα πρόβλημα του αθλητισμού μας δεν είναι το πόσες ομάδες έχει η πρώτη κατηγορία και αν θα γίνει η αναδιάρθρωση. Ούτε είναι τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία του μπάσκετ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, που τρέχει να κάνει συσκέψεις για να φτιάξει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ας σκύψει πάνω από το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα.

Ας δει τι θα κάνει με τους χουλιγκάνους. Όχι αύριο. Ούτε όταν στον τελικό Κυπέλλου θα “σφάζονται” πάλι και θα τρέχουν όλοι να κατακεραυνώσουν μέσω των λόγων τους τα κακώς κείμενα. Χθες πρέπει να ασχοληθεί. Να βγάλει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την πάταξη του χουλιγκανισμού. Διαφορετικά, μοιάζει με μαθηματικά βέβαιο πως κάποια μάνα θα κλαίει πάλι πάνω από το άψυχο κορμί του οπαδού γιου της.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments