Διεθνή

Brexit: “Ναι” υπό όρους σε δεύτερη αναβολή λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Brexit: “Ναι” υπό όρους σε δεύτερη αναβολή λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει μια νέα αναβολή Brexit.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να συμφωνήσει σε μια δεύτερη αναβολή του Brexit, υπό κάποιες προϋποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή ευρωεκλογών, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων των ηγετών των κρατών μελών, μία μέρα πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα την χρονική παράταση του Brexit.

«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν τηρήσει την υποχρέωσή του αυτή, η αποχώρηση θα γίνει την 1η Ιουνίου 2019», αναφέρεται στο κείμενο.

Η ΕΕ θα εγκρίνει μια νέα αναβολή Brexit


Αν το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει κράτος μέλος της ΕΕ στις 23-26 Μαΐου 2019, και δεν έχει επικυρώσει μια συμφωνία Brexit έως τις 22 Μαΐου 2019, τότε πρέπει να διεξαγάγει ευρωεκλογές, υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Σημειώνεται παράλληλα ότι η χρονική παράταση του Brexit «δεν θα πρέπει να επιτραπεί να υπονομεύσει την εύρυθμη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών».

Αυτά μια μέρα μετά τον ορισμό της 23η Μαΐου ως ημερομηνίας διεξαγωγής των ευρωεκλογών, με την ελπίδα να μην χρειαστεί.

«Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

H Τερέζα Μέι


«Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την ΕΕ πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος».

«Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν την 22η Μαΐου, ώστε να μην χρειαστεί να συμμετάσχει», σε αυτές τις εκλογές, που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments