Ελλάδα

Φοιτητικές εκλογές 2019: “Ντου” αντιεξουσιαστών – Διακόπηκε η διαδικασία

Φοιτητικές εκλογές 2019: “Ντου” αντιεξουσιαστών – Διακόπηκε η διαδικασία
Εισβολή 50 αναρχικών στο κτίριο του Πάντειου Πανεπιστημίου, όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές 2019.

“Ντου” στο κτίριο του Πάντειου Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές 2019, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών εισέβαλε συντεταγμένα στο χώρο, κρατώντας καδρόνια, ενώ πέταξαν τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα κατά των εκλογών.

Ένα από αυτά ανέφερε: «Συνέχισε να ψηφίζεις – Η εξουσία τρίβει τα χέρια της».

Φωτογραφία Eurokinissi – αρχείου


Στη θέα των αντιεξουσιαστών οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ που βρίσκονταν στο κτίριο απομακρύνθηκαν από το χώρο, με αποτέλεσμα η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών να έχει διακοπεί.

  • Φοιτητικές εκλογές 2019: Ένταση και στην ΑΣΟΕΕ

Να αναφέρουμε, ότι «εμπλοκή» υπήρξε και στις εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, ύστερα από το «ναυάγιο» στην αρμόδια επιτροπή στήθηκαν δυο κάλπες -μια στο γήπεδο του Σπόρτιγνκ και μια στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Να αναφέρουμε, ότι από το πρωί της Τετάρτης (10/4/19) άνοιξαν οι κάλπες σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Φοιτητικές εκλογές: Τι χρειάζεται για να ψηφίσει κάποιος

Φωτογραφία Eurokinissi – αρχείου


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα foititikanea, για μπορέσει να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια στις Φοιτητικές Εκλογές 2019 πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας μόνο.

Φοιτητής χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments