Ελλάδα

Απεργία ντελιβεράδων 2019: Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Απεργία ντελιβεράδων 2019: Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics)
Απεργία ντελιβεράδων 2019: Οι εργαζόμενοι με δίκυκλο προχώρησαν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Απεργία ντελιβεράδων 2019: Μεγάλη συμμετοχή είχαν οι κινητοποιήσεις των ανθρώπων που εργάζονται σαν διανομείς και κούριερ.

Οι απεργοί ξεκίνησαν μοτοπορεία από το Πεδίον του Άρεως με προορισμό το Υπουργείο Εργασίας και την Βουλή. Το κεντρικό τους σύνθημα είναι “Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα θα αλλάξουμε το επάγγελμα”.

Από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις που στήθηκαν έγινε γνωστό πως στην απεργία έδωσαν το “παρών” εργαζόμενοι από τον Πειραιά, το Αιγάλεω, το Παγκράτι, τα Εξάρχεια, τους Αγίους Αναργύρους, το Χαλάνδρι, το Μενίδι, το Σύνταγμα, τον Κορυδαλλό, του Ζωγράφου, του Γκύζη, τα Πατήσια, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Χολαργό, το Φάληρο, το Πέραμα, την Πετρούπολη, την Αγία Παρασκευή, τη Νέα Σμύρνη και από άλλες περιοχές.

“Συνάδελφοι ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας που συμμετέχετε στην απεργιακή κινητοποίηση παρά τους εκβιασμούς. Κανένας και καμία μας δεν είναι αναλώσιμος. Για τους νεκρούς συναδέλφους,τις ώρες και τη ζωή που μας στερούν. Από τον αγώνα δρόμου στον δρόμο του αγώνα”, ήταν τα λόγια από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής πριν ξεκινήσει η πορεία.

Απεργία ντελιβεράδων 2019: Αυτά είναι τα αιτήματα τους

Τα αιτήματα του κλάδου έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό και την καλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και με τα μηχανάκια που ζητούν να είναι εταιρικά.

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

-Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

-Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

-Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments