Πολιτική

ΑΝΕΛ: Κάποιοι έκαναν ιδεολογία και καθήκον… τη μίζα

ΑΝΕΛ: Κάποιοι έκαναν ιδεολογία και καθήκον… τη μίζα
Οι ΑΝΕΛ σχολιάζουν τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου για τις μίζες.

Οι ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή τους, υπό τον τίτλο “Κάποιοι έκαναν ιδεολογία και καθήκον τη μίζα”, για δηλώσεις Αθανασίου, αναφέρουν ότι «ξύπνησαν οι χειρότεροι εφιάλτες του ελληνικού λαού στο άκουσμα της θέσης της ΝΔ και του κ. Μπάμπη Αθανασίου, ότι η “μίζα” (δωροδοκία και ξέπλυμα κ.λ.π.) είναι, δήθεν, μέσα στα καθήκοντα των υπουργών».

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επαναφέραμε εδώ και 15 ημέρες, με αίτημά μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Πρόταση Απλού Ερμηνευτικού Νόμου (κατά το άρθρο 77 του Συντάγματος) που είχαμε καταθέσει τον Φεβρουάριο του 2018, με την οποία θα διευκρινίζεται το αυτονόητο, δηλαδή ότι η δωροδοκία και το «ξέπλυμα» βρίσκονται εκτός των καθηκόντων των πολιτικών αξιωματούχων, ώστε χωρίς ασυλίες και παραγραφές όλοι να δικάζονται στον φυσικό δικαστή τους» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η ΝΔ ήδη έχει ταχθεί κατά μιας τέτοιας διάκρισης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν προχώρησε την, από τον Φεβρουάριο 2018, κατατεθειμένη πρότασή μας με την αιτιολογία, ότι επίκειται η Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου όμως η σχετική πρόταση απερρίφθη», συνεχίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Εάν τώρα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ “κωφεύσει” στη λαϊκή απαίτηση, τότε – δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία – κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν θα συγκαταλέγεται στις κοινωνικές δυνάμεις, που επιθυμούν την κάθαρση, την επάνοδο της εντιμότητας και των ηθικών αξιών στο επίκεντρο» καταλήγει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Χαράλαμπος Αθανασίου: Η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των ΑΝΕΛ

Για όσους δεν το ξέρατε «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού». Αυτό υποστήριξε νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αρχικά, ερωτηθείς ο κ. Αθανασίου αν η μίζα είναι στις αρμοδιότητες του υπουργού ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας:

«Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

Αλλά στην συνέχεια υποστήριξε: «Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε».

Αφού δέχτηκε δύο τρεις φορές ο κ. Αθανασίου την ίδια ερώτηση τελικά απάντησε ξεκάθαρα: «Είναι στα καθήκοντά του».

  • Δείτε το σχετικό βίντεο με την δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments