Αυτοδιοίκηση

Περιφερειακές εκλογές 2019: Προβάδισμα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής – Νέα δημοσκόπηση

Περιφερειακές εκλογές 2019: Προβάδισμα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής – Νέα δημοσκόπηση
Περιφερειακές εκλογές 2019: Νέα δημοσκόπηση δίνει μεγάλη διαφορά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Νέα δημοσκόπηση δίνει μεγάλη διαφορά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη Μetron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» και δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Πατούλη.

Ίδια ποσοστά για Δούρου και Σγουρό

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται με τα ίδια ποσοστά (14%) η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2015, αλλά με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρουσιάζει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Προβάδισμα Πατούλη και στις ηλικίες

Επίσης, ο υποψήφιος της ΝΔ, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχει προβάδισμα σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, όπως και σε όλες τις ηλικίες των ψηφοφόρων, εκτός της ηλικιακής ομάδας 17-34, όπου προβάδισμα έχει η Ρένα Δούρου.

Ο κ. Πατούλης προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες) αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ανάλογη η εικόνα και στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών: Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%).

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τους υποψηφίους της Περιφέρειας Αττικής

Γιώργος Πατούλης 30% Ρένα Δούρου 14% Γιάννης Σγουρός 14% Γιάννης Πρωτούλης 4% Ηλίας Παναγιώταρος 4%

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments