Κόσμος

Στρασβούργο: Τι θα συζητηθεί στην ολομέλεια από τις 15 ως τις 18 Απριλίου

Στρασβούργο: Τι θα συζητηθεί στην ολομέλεια από τις 15 ως τις 18 Απριλίου
Στην ολομέλεια του Στρασβούργου την εβδομάδα μεταξύ 15 και 18 Απριλίου θα συζητηθούν διάφορα θέματα.

Στην ολομέλεια του Στρασβούργου την εβδομάδα μεταξύ 15 και 18 Απριλίου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Ασφαλέστεροι δρόμοι και τεχνολογίες που σώζουν ζωές σε όλα τα νέα οχήματα.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας και το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα οχήματα από το Μάιο του 2022.

Νέοι κανόνες της ΕΕ για την προστασία μαρτύρων δημοσίου Συμφέροντος:

Καλύτερη προστασία για όσους αποκαλύπτουν παράνομες ή επιβλαβείς δραστηριότητες δημοσιοποιώντας πληροφορίες που απέκτησαν στη δουλειά τους, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή: ψηφοφορία για μόνιμο σώμα 10.000 φυλάκων: Μέτρα ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στην ολομέλεια την Τετάρτη.

Συζήτηση για το μέλλον της Ένωσης με το Λετονό πρωθυπουργό

Τα μέλη του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης με τον Λετονό πρωθυπουργό, την  Τετάρτη στις 10.00 (τοπική ώρα).

Νέες μορφές εργασίας: το ΕΚ ψηφίζει μέτρα ενίσχυσης εργατικών Δικαιωμάτων:Οι ευρωβουλευτές έτοιμοι να στηρίξουν βασικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας ή σε πλατφόρμες, π.χ. Uber και Deliveroo, σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Νέοι κανόνες για βίζα βραχείας παραμονής στην ΕΕ:Το ΕΚ ετοιμάζεται να ψηφίσει την Τετάρτη το νέο Κώδικα Θεωρήσεων της ΕΕ, ο οποίος ορίζει τις διαδικασίες και προϋποθέσεις για την έκδοση βίζα μικρής διάρκειας.

Ασφάλεια τροφίμων: πιο διαφανής και αντικειμενική αξιολόγηση Κινδύνων:

Η ολομέλεια θα ψηφίσει την Τετάρτη νέους κανόνες για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αξιολόγησης κινδύνων ασφάλειας τροφίμων της ΕΕ θα γίνει πιο διαφανής και αντικειμενική.

InvestEU: σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων:

Το ΕΚ έτοιμο να εγκρίνει την προσωρινή, μερική συμφωνία με τους υπουργούς της ΕΕ για το νέο πρόγραμμα επενδύσεων και χρηματοδότησης για την περίοδο 2021-2027.

Μείωση του κινδύνου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και προστασία των φορολογούμενων:

Το ΕΚ ψηφίζει σημαντικά μέτρα για τη μείωσή του χρηματοπιστωτικού κινδύνου και για την τραπεζική ένωση, την Τρίτη.

Τρομοκρατικά μηνύματα στο διαδίκτυο: διορία μίας ώρας για την αφαίρεσή τους:

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα έχουν μία ώρα από τη σχετική εντολή για να αφαιρέσουν υλικό από τρομοκράτες, αλλά δε θα χρειάζεται να εγκαταστήσουν φίλτρα ελέγχου περιεχομένου.

Περισσότερα