Αυτοκίνητο

Παρουσιάστηκε το νέο VW T-Cross που ήρθε για να μείνει

Παρουσιάστηκε το νέο VW T-Cross που ήρθε για να μείνει
Το νέο VW T-Cross είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο.

Το νέο VW T-Cross είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο.

Είναι κάτι περισσότερο από αυτό που περιμένει ο οδηγός. Με αυτό το σλόγκαν βγαίνει στην ελληνική αγορά το νέο γερμανικό μοντέλο, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε, βγάζοντας τα πρώτα συμπεράσματά μας.

Το νέο μέλος της εταιρείας αποτελεί το τέταρτο μέλος στη γκάμα των SUV. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με το T-Roc και είναι πολύ πιο μικρό σε σχέση με το Tiguan.

Μελετημένο για κάθε διαθέσιμο χιλιοστό, είναι άνετο, έχει στυλ, μεγάλη πρακτικότητα και στοχεύει σ’ ένα νεανικό κοινό ή σε όσους αισθάνονται νέοι και θέλουν να εκφράσουν τη θετική τους στάση στη ζωή.

Tο T-Cross βασίζεται, όπως και το Polo, στο μεταβλητό πλαίσιο για εγκάρσια τοποθετημένους κινητήρες.

Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Navarra στην Ισπανία, στο οποίο η εταιρεία σκέφτεται να επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να ανταποκριθεί στη συνεχή αύξηση της κατηγορίας των compact SUV τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, εκδόσεις του Τ-Cross θα κατασκευάζονται τόσο στη Νότιο Αφρική όσο και στην Κίνα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των συγκεκριμένων αγορών.

Εξωτερικά διακρίνουμε ότι έχει πολλές ομοιότητες με την υπόλοιπη γκάμα των νέων SUV. Με μήκος ελάχιστα μικρότερο των 4,11 μέτρων, είναι μεγαλύτερο κατά 55 χιλιοστά σε σχέση με το Polo. Η μεταξύ τους εμφανής διαφορά είναι το ύψος, καθώς αυτό του T-Cross φτάνει τα 1.584 χιλιοστά όταν το Polo δεν ξεπερνά τα 1.446 χιλιοστά.

Το μεταξόνιο των 2.551 χιλιοστών είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με το εξωτερικό μήκος, κάτι που αυξάνει το χώρο στο εσωτερικό και εξασφαλίζει αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Επίσης, ο οδηγός έχει ψηλή θέση οδήγησης και μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος. Το ίδιο ψηλά βρίσκονται και οι υπόλοιποι επιβάτες που βρίσκονται 10 εκατοστά πιο ψηλά σε σχέση με το Polo και έχουν καλή περιφερειακή οπτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments