Διεθνή

Παναγία των Παρισίων: Η φωτιά από ψηλά – Συγκλονιστικές εικόνες από drone

Παναγία των Παρισίων: Η φωτιά από ψηλά – Συγκλονιστικές εικόνες από drone
Συγκλονισμένος ο πλανήτης παρακολουθούσε τη φωτιά να καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων. Δείτε εικόνες από ψηλά και τον κόσμο να ψάλλει το Ave Maria.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Παναγία των Παρισίων κατέγραψε drone που σηκώθηκε πάνω από τον καθεδρικό ναό που αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Ο ναός-σύμβολο της Γαλλίας που αποτελεί μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση.

Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης…

Ενώ οι φλόγες συνέχιζαν να κατακαίνε τον ναό όλο το βράδυ, πυροσβέστες μάχονταν για να αποτρέψουν την κατάρρευση του ενός κωδωνοστασίου του, ενώ προσπαθούσαν να περισώσουν όσα περισσότερα θρησκευτικά κειμήλια και ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης ήταν δυνατόν.

Δείτε εικόνες τραβηγμένες από drone που δείχνουν από ψηλά το μέγεθος της φωτιάς η οποία έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη.

Σε άλλο βίντεο έχει καταγραφεί η καταστροφή:

Παριζιάνοι ψέλνουν το Ave Maria για τη Notre Dame

Στο σημείο βρέθηκε πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε τις φλόγες. Αποσβολωμένοι, Παριζιάνοι, τουρίστες, καθολικοί, άθεοι, μουσουλμάνοι, αδυνατούσαν να πάρουν τα μάτια τους από το θέαμα της πύρινης κόλασης στην Παναγία των Παρισίων, στο Ιλ ντε λα Σιτέ, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κάποιοι έψαλλαν το Χαίρε Μαρία, άλλοι προσεύχονταν γονατιστοί. Έβρεχε στάχτη.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό πολλά έργα τέχνης που βρίσκονταν στον καθεδρικό ναό απομακρύνθηκαν και είναι ασφαλή.

Ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση.

Η Νοτρ Νταμ, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν μια από τις παλαιότερες τέτοιες κατασκευές στο Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments