Διεθνή

Παναγία των Παρισίων: Ο Βίκτορ Ουγκό είχε περιγράψει την φωτιά από το 1831

Παναγία των Παρισίων: Ο Βίκτορ Ουγκό είχε περιγράψει την φωτιά από το 1831
Παναγία των Παρισίων: Ο διάσημος συγγραφέας είχε περιγράψει με τρομερές λεπτομέρειες την καταστροφική φωτιά στο ναό-σύμβολο της Γαλλίας.

Στο θρυλικό βιβλίο του “Η Παναγία των Παρισίων” ο Βίκτορ Ουγκό περιγράφει μια φωτιά σαν αυτή που κατέστρεψε τον εμβληματικό ναό του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας.

Οι στιγμές από τη χθεσινή πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων είναι σοκαρίστηκες. Κι όμως ο διάσημος συγγραφέας Βίκτορ Ουγκό είχε περιγράψει το 1831 με τρομερές λεπτομέρειες την καταστροφική φωτιά στο ναό-σύμβολο της Γαλλίας.

«Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και αναξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό», έγραφε ο Ουγκό στο βιβλίο του, «η Παναγία των Παρισίων»

Ο συγγραφέας με τον υπέροχο γλαφυρό του τρόπο περιγράφει τα αγάλματα να ζωντανεύουν από την φωτιά και άλλα να γελάνε και να κοροϊδεύουν και άλλα ακόμα και να φτερνίζονται από τους καπνούς.

Παναγία των Παρισίων: Συγκλονιστικά σκίτσα για την μεγάλη καταστροφή

Πυρκαγιά κατέκαψε την Παναγία των Παρισίων χθες Δευτέρα, προκαλώντας την κατάρρευση μεγάλου μέρους της οροφής του εμβληματικού παρισινού μνημείου, αφήνοντας άναυδη τη Γαλλία και όλο τον κόσμο, ωστόσο οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτιριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ, εξαπλώθηκε αστραπιαία στην οροφή του γοτθικού κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από οκτώ αιώνες και πλέον, φθάνοντας στο βέλος της, που κατέρρευσε, ακολουθούμενο από ουσιαστικά όλη τη στέγη.

Δείτε μερικά από τα σκίτσα που εκφράζουν την θλίψη για την καταστροφή του ναού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments