Αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξανά υποψήφιος με τον “Νικητή Πειραιά”

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξανά υποψήφιος με τον “Νικητή Πειραιά”
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17/4) κατά την παρουσίαση του συνδυασμού.

Να θυμίσουμε, ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον ίδιο συνδυασμό στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Η εκδήλωση της παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» έλαβε χώρα σε αίθουσα του σταδίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν κι ο ίδιος ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μώραλη και τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων εκ νέου την υποψήφιότητα του ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, τονίζοντας πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την επόμενη ημέρα της πόλης και σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος.

Φωτογραφία Eurokinissi


Την ίδια ώρα, έκανε σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων στον Δήμο Πειραιά, ενώ έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από το Δήμο, καθώς και τη στοχοποίηση του ιδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη πριν από πέντε χρόνια μια παρέα από διαφορετικές αφετηρίες ξεκίνησε το εγχείρημα αλλαγής της εικόνας του Πειραιά, δεσμευόμενη για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και κοινωνικής δράσης. «Σήμερα», όπως είπε, «περπατώ και κοιτάω τον κάθε πολίτη στα μάτια, το συμβόλαιο καρδίας το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».

«Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν και θα είναι η παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε όλοι μαζί» είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας πως «στον τόπο έχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα».

Κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «κάναμε πολλά» εξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από τον Πειραιά. Όπως είπε «παρακάμψαμε δυσκολίες και εμπόδια. Δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κεντρικού κράτους» δίνοντας το έναυσμα για μια ακόμη καλύτερη και ανοδική πορεία στον Πειραιά. «Θα γίνουν πολλά περισσότερα» είπε.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «την πιο ανακόλουθη όλων των εποχών», στηριζόμενος σε μια σειρά επιχειρημάτων, τονίζοντας πως «ο Πειραιάς θα στείλει το μήνυμα για να μπει τέλος στη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε».

«Είπαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων. Κάθε μέρα τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Θα υπερασπιζόντουσαν τα δικαιώματα των πολιτών – Είδαμε να ρίχνουν χημικά σε παιδάκια και οικογένειες που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας. Θα έφερναν διαφάνεια στο δημόσιο βίο, αλλά ξεπούλησαν την περιουσία μας για τα υπόλοιπα 100 χρόνια. Με τη βοήθεια κρατικών λειτουργών καταργούν κάθε έννοια συνταγματικότητας και διάκρισης εξουσιών. Ο Πειραιάς με τη βαριά του ιστορία να στείλει ηχηρό μήνυμα να μπει τέλος στην παρωδία που βιώνουμε. Κανείς σκεπτόμενος πολίτης να μην είναι παρατηρητής» είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία Eurokinissi


Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, με ευθύνη της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης έφερε κάποια παραδείγματα, όπως είναι η έλλειψη δυναμικού στην αστυνομία και την τροχαία, στις καθυστερήσεις της ολοκλήρωσης των έργων του Τραμ και του Μετρό, τα οποία μετέτρεψαν την πόλη σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, ενώ ως αποκορύφωμα χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΑΣ που έκρινε τον μισό Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «αποτελούμε εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην καρδιά των πολιτών», τους οποίους κάλεσε «να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια δυνατή γροθιά».

«Ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους μας» είπε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «στον Πειραιά που θέλουμε δεν περισσεύει κανείς».

«Ας αναζητήσουν τη διαπλοκή μακριά από εμένα, από εμάς»

Κάτω από χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρευρισκομένων και όντας συγκινημένος, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή γνώριζα τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η νίκη μας, όμως δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον πόλεμο στο πρόσωπό μου. Δεν έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο απλά επενδύω στη χώρα μου τα λεφτά που βγάζω από την δραστηριότητά μου στο εξωτερικό. Δεν περίμενα ποτέ ότι η προσφορά μου θα ήταν αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ας αναζητήσουν τη διαπλοκή μακριά από εμένα, από εμάς. Το ξέρετε πολύ καλά όλοι ότι δεν λυγίζω όπως είπε και ο Καζατζάκης “Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει”. Και αντέχει όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως εγώ που δεν έχω σχέση με στημένες κατηγορίες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, σημείωσε πως «να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αλλάζαμε τίποτα από αυτό το ταξίδι.

Άλλωστε το αυθόρμητο χαμόγελο των φίλων μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και δύναμη να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο», καλώντας τους κατοίκους του Πειραιά να ανανεώσουν το συμβόλαιο καρδιάς που υπογράψαμε το 2014, ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί το μεγάλο στοίχημα να παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα που τους αξίζει.

«Σε αυτόν τον τίμιο αγώνα για μια ακόμα μεγάλη νίκη δηλώνω «παρών» στο ψηφοδέλτιο διπλά σε όλους εσάς, διπλά στα παιδιά του Πειραιά! Ζήτω ο Πειραιάς!» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments