Ελλάδα

Φυλακές Αυλώνα: Κατασχέθηκαν λοστοί, αυτοσχέδια μαχαίρια και ναρκωτικά

Φυλακές Αυλώνα: Κατασχέθηκαν λοστοί, αυτοσχέδια μαχαίρια και ναρκωτικά
Έγινε διευρυμένης έρευνα που έγινε σε χώρους των φυλακών Αυλώνα.

Φυλακές Αυλώνα: Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης έρευνα που έγινε σε χώρους των φυλακών Αυλώνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια όπλα, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών. Η έρευνα, διεξήχθη από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Οι κρατούμενοι στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα επίμαχα αντικείμενα θα διωχθούν ποινικά και πειθαρχικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε σε κρατούμενο ποσότητα ναρκωτικών βάρους περίπου 450 γραμμαρίων και κατασχέθηκε. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια για ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία των φυλακών συνεχίζεται».

Λοστοί, αυτοσχέδια μαχαίρια και μικροποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σε αστυνομική έρευνα στις φυλακές νέων στον Αυλώνα

Δέκα λοστοί, 21 αυτοσχέδια μαχαίρια, 6 λάμες, 3 ξύλινα ρόπαλα, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 ψαλίδια, καλέμι και μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε χώρους κράτησης των φυλακών νέων στον Αυλώνα. Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, παρουσία της εισαγγελέως Ανηλίκων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος 28 εγκλείστων, ενώ 3 από αυτούς βαρύνονται επιπλέον και για τη νομοθεσία περί ναρκωτικών.

Μαφία των Φυλακών: Ένταλμα σύλληψης για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο

Τρέχουν οι εξελίξεις για την  πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ωστόσο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Οι δύο δικηγόροι διώκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης. Για τους κκ. Λυκουρέζο και Παναγόπουλο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Ευ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν έως τις 3.30 το μεσημέρι σε προσωπικό του ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Οταν βγήκε, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του- δικηγόρων, δεν τους επετράπη η επικοινωνία μαζί του.

Σημειώνεται, ότι η αντιτρομοκρατική είναι η υπηρεσία που ασχολείται με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα είπε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments