Διεθνή

Big Ben: Το μυστικό που κρύβει το πιο διάσημο ρολόι του Λονδίνου εδώ και 160 χρόνια

Big Ben: Το μυστικό που κρύβει το πιο διάσημο ρολόι του Λονδίνου εδώ και 160 χρόνια
Το Big Ben να από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας.

Το Big Ben είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του Λονδίνου και επίσης από τα πιο επιβλητικά κτίρια της πόλης

Big Ben είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι που βρίσκονται στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού.

Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο.

Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου 1858. Ο πύργος του ρολογιού έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Big Ben, αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το μυστικό που κρύβει το επιβλητικό αξιοθέατο του Λονδίνου.

Η 13,7 τόνων εμβληματική καμπάνα του Παλατιού του Γουέστμινστερ που στεγάζει το κοινοβούλιο στο κεντρικό Λονδίνο είναι σπασμένη από το δεύτερο μήνα της λειτουργίας του πριν από 160 χρόνια.

Σύμφωνα με το Whitechapel Bell Foundry, που κατασκεύασε την καμπάνα το 1859, η ζημιά συνέβη επειδή ο Beckett (που είχε κατασκευάσει τον μηχανισμό του ρολογιού) είχε αγνοήσει τη συμβουλή τους και είχε εγκαταστήσει ένα σφυρί δύο φορές βαρύτερο από ότι ήταν απαραίτητο για να χτυπάει στις ώρες.

Το επαναλαμβανόμενο χτύπημα στο ίδιο σημείο μετά από 2 μήνες προκάλεσε ένα σπάσιμο στο μέταλλο 2,5 μέτρων. Για να αποφευχθεί το κόστος της αφαίρεσης της καμπάνα για επισκευή ή αναμόρφωση την περιέστρεψαν κατά 1/8, γέμισαν το σπάσιμο και αντικατέστησαν το σφυρί με ένα μικρότερο. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει σε αυτή την μορφή από τότε.

Μάλιστα λόγο της ρωγμής, ο ήχος της καμπάνας απέκτησε μια ασυμμετρία και εμφανίζει μικρές αρμονικές χροιές κάτι που έγινε το σήμα κατατεθέν του Big Ben.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments