Αθλητισμός

«Νέα Τούμπα»: Περιφέρεια και Δήμος Θεσσαλονίκης βάζουν στις ράγες το project

«Νέα Τούμπα»: Περιφέρεια και Δήμος Θεσσαλονίκης βάζουν στις ράγες το project
Δρομολογούνται οι εξελίξεις στο project της «Νέας Τούμπας» καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης δίνει τη συγκατάθεσή της.

Δρομολογούνται οι εξελίξεις στο project της «Νέας Τούμπας» καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης δίνει τη συγκατάθεσή της για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο προκειμένου να συγκροτηθεί ο φάκελος και να αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία. Σημαντικά βήματα ως προς την ανακατασκευή της Τούμπας δρομολογήθηκαν καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας καθώς σήμερα εγκρίθηκε και το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του νέου γηπέδου δεδομένου πως υπερψηφίστηκε στο Μητροπολιτικό συμβούλιο στην Περιφέρεια.

Στις 10 Απριλίου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως είναι σε αναμονή σημαντικών αποφάσεων με γνώμονα το αίτημα προς τα συμβούλια των φορέων για την έγκριση της πρότασης για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, ευελπιστώντας ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα πριν την παύση των εργασιών τους λόγω των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, άναψε το «πράσινο» φως για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου καθώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα, εγκρίθηκε το ΕΧΣ του ΠΑΟΚ για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας, σύμφωνα με το sdna.gr.

Όπως αναφέρει , ανάλογη συζήτηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει και σήμερα (19/4) στο συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να «αποσπάσουν» οι επιτελείς του ΠΑΟΚ ένα ακόμη «ok» προτού το θέμα της Νέας Τούμπας οδηγηθεί και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα (22/4), για να υπάρξει η τελική γνωμοδότηση και να συμπληρωθεί ο φάκελος που θα στείλουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έπειτα από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα σηματοδοτήσει και την έγκριση έναρξης των εργασιών. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε από τον Κυριάκο Κυριάκο, κρατούν για την ώρα χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν θα είναι το τελευταίο της σεζόν καθώς ακόμη κι αν «τρέξουν» οι εξελίξεις, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο να προλάβουν να δώσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μακριά από την Τούμπα:

«Όσο γρήγορα και να πάνε οι διαδικασίες, προφανώς και τα ευρωπαϊκά δεν προλαβαίνουμε να τα παίξουμε αλλού. Δεν ξέρω ποιος έβγαλε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα. Ακόμα και αν ήταν το τελευταίο δε θα την αποχαιρετήσουμε στη… «ζούλα», ούτε σαν να κάνουμε μετακόμιση από ένα σπίτι σε άλλο, όπως κάνουμε στην ιδιωτική μας ζωή. Θα αποχαιρετιστεί όπως τη αξίζει. Δε θα φύγουμε χωρίς να κοιτάξουμε πίσω.  Όταν θα την αποχαιρετήσουμε θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν τρέχουν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες. Εμείς προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια αλλά δε θα είναι αυτό το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα αυτό…».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments