Οικονομία

Δώρο Πάσχα 2019: Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Δώρο Πάσχα 2019: Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2019. Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Το δώρο Πάσχα 2019 σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, παρά μόνο σε χρήματα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα δώρα εορτών. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το δώρο Πάσχα 2019 πρέπει να καταβληθεί στους δικαιούχους έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή μέχρι και τις 24 Απριλίου 2019.

Βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2019 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2019 μέχρι 30-04-2019. Βάση υπολογισμού του Δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης.

Εάν το δώρο Πάσχα 2019 δεν καταβληθεί έγκαιρα, παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία. Σε αυτή την περίπτωση, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο Δώρο Πάσχα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζει ότι, έχοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Δώρο Πάσχα 2019: Η ανάρτηση του Υπουργείου Εργασίας για την καταβολή του

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play