Πολιτική

Κουμουτσάκος για δηλώσεις Ακάρ: “Απειλούν διαρκώς την Ελλάδα με πόλεμο”

Κουμουτσάκος για δηλώσεις Ακάρ: “Απειλούν διαρκώς την Ελλάδα με πόλεμο”
Μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε μέσω twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τις νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για τα ελληνικά νησιά κάλεσε την Τουρκία να βάλει ένα οριστικό τέλος στις προκλήσεις κάθε είδους. Με τέτοιες δηλώσεις δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη, υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ σε ανάρτησή του, ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία διαρκώς απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

«Εκείνοι που με “casus belli” διαρκώς απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο εάν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, να παύσουν να την προκαλούν. Με τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη, ούτε διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου», έγραψε στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

Τι είχε πει ο Ακάρ

Ο Tούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός καθώς δήλωσε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις και ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρει τρόπο ώστε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα είπε πως η Τουρκία σέβεται πάντα τις διεθνείς συνθήκες σε αντίθεση με την Ελλάδα.

«Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ και υποστήριξε πως η Τουρκία σέβεται πάντα της διεθνείς συνθήκες.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι “είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Περιμένουμε ανάλογη συμπεριφορά και από όλους τους γείτονές μας”. Ακόμη ισχυρίστηκε πως η Τουρκία προσπαθεί να λύσει με διάλογο και ειρηνικό τρόπο α προβλήματα τόσο στην Κύπρο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments