Διεθνή

Γερμανία δημοσκόπηση: Πτώση για τη Μέρκελ, ανεβαίνει η ακροδεξιά

Γερμανία δημοσκόπηση: Πτώση για τη Μέρκελ, ανεβαίνει η ακροδεξιά
Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία καταγράφει πτώση των ποσοστών του κόμματος της Μέρκελ. Ανεβαίνουν τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος.

Γερμανία δημοσκόπηση: Νέα δεδομένα καταγράφονται από πρόσφατη πολιτική “σφυγμομέτρηση”. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το κόμμα της Ανγκέλα Μέρκελ σημειώνει πτώση, φτάνοντας στο χαμηλότερο ποσοστό της για φέτος.

Αντίθετα, ανοδική συνεχίζει να είναι η τάση του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο μάλιστα αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στα ανατολικά.

Το AfD παραμένει τέταρτο κόμμα στη Γερμανία, αλλά στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 13%. Μάλιστα, στην ανατολική Γερμανία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 23%.

Σε εθνικό επίπεδο πάντως απέχει πολύ από τη Χριστιανική Ενωση, αλλά η παράταξη της Μέρκελ υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%, που αποτελεί το χαμηλότερο που έχει καταγράψει φέτος.

Αντίθετα, δύο μονάδες ψηλότερα είναι οι Πράσινοι, συγκεντρώνοντας το 19% και στην τρίτη θέση είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με 18%. Αμετάβλητο είναι το ποσοστό του Die Linke, στο 9%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και το FDP, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: “Η Μέρκελ μπορεί να αναλάβει ρόλο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει στις ικανότητες της Άνγκελα Μέρκελ. Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο μέλος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την Γερμανίδα πολιτικό σε πρόσφατη συνέντευξη του.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να αναλάβει ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά τη θητεία της ως καγκελάριος» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Άνγκελα Μερκρλ θα εξαφανιστεί μετά την ολοκλήρωση της θητείας της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe.

«Δεν είναι μόνο ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος, αλλά έχει κάνει ένα υπέροχο έργο». Τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχει εξαιρετικά προσόντα για μια θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments