Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: “Να απελευθερωθούμε από τα δεσμά και να γυρίσουμε σελίδα”

Φώφη Γεννηματά: “Να απελευθερωθούμε από τα δεσμά και να γυρίσουμε σελίδα”
Η Φώφη Γεννηματά έστειλε από το Μεσολόγγι το δικό της μήνυμα για αλλαγή σελίδας στη χώρα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, βρίσκεται σήμερα στο Μεσολόγγι.

Το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Από εκεί, πραγματοποίησε δηλώσεις με αφορμή την 193η επέτειο της Εξόδου των πολιορκημένων του Μεσολογγίου.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αλλάξουν σελίδα και να απελευθερωθούν από τα δεσμά της επιτροπείας.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε τα εξής:

“Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας, τους ήρωές μας. Η έξοδος του Μεσολογγίου είναι ένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία μας και στην εξέλιξη της Επανάστασης.

Οι φιλέλληνες ενισχύθηκαν. Σήμερα το μήνυμα είναι έξοδος από τα μνημόνια. Να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της επιτροπείας. Να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε”

Σήμερα το απόγευμα, στις 19.00, η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει στο Αγρίνιο σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμά της για την 21η Απριλίου

«Η 21η Απριλίου είναι αποφράδα ημέρα στη σύγχρονη ιστορία μας. Θυμίζει το μαύρο παρελθόν με το βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Θυμίζει τις φυλακές, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, την λογοκρισία, την περιστολή των δικαιωμάτων, την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ξεπούλημα της Κύπρου», τονίζει η κ. Γεννηματά.

Η επέτειος δεν είναι μόνο αφορμή για να ανατρέξουμε στο αγωνιστικό παρελθόν της μαχόμενης αντιδικτατορικής Ελλάδας. Είναι ένα καθημερινό κάλεσμα για να απομονώσουμε την ρητορική του μίσους, του ακραίου εθνικισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων.

Είναι ένα κάλεσμα να απομονώσουμε και να συγκρουστούμε πολιτικά με τον φασισμό στην καθημερινή ζωή. Με την σταδιακή και υπόγεια υπονόμευση των αρχών της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού. Ένα μήνυμα για αφύπνιση για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά. Να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί στη χώρα μας να παίξουν ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό είναι το καθήκον της Δημοκρατικής Ελλάδας, το καθήκον των προοδευτικών πολιτών. Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments