Ελλάδα

Βάψιμο αυγών: Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Βάψιμο αυγών: Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε
Βάψιμο αυγών: Αυτά πρέπει να προσέξουν όσοι θέλουν να βάψουν μόνοι τους τα αυγά.

Βάψιμο αυγών: Αν υπάρχει κάτι που η όψη του μας θυμίζει το Πάσχα αυτό είναι σίγουρα τα κόκκινα αυγά. Μπορεί πλέον να μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα βαμμένα αυγά, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να το κάνουν μόνοι τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η διαδικασία είναι κάτι εύκολο. Το αντίθετο μάλιστα. Όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και μια φορά γνωρίζουν τις δυσκολίες της διαδικασίας.

Υπάρχουν κάποια tips που μπορεί ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να έχει τέλεια κόκκινα αυγά στο Πασχαλινό τραπέζι τους.

  • Επιλογή του αυγού

Ο ιδανικότερος τύπος αυγών είναι μεσαίου μεγέθους με μπεζ κέλυφος. Αυτό μας βοηθάει στο χρώμα που θέλουμε να είναι βαθύ κόκκινο. Σε περίπτωση που θέλουμε να βάψουμε σε άλλο χρώμα, τότε είναι προτιμότερη η επιλογή άσπρου αυγού.

  • Πως θα αποφύγουμε τα σπασίματα

Ένα από τα πιο κλασικά προβλήματα είναι οι ρωγμές στα αυγά μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να βγάλουμε από το ψυγείο τα αυγά προκειμένου να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Την επόμενη μέρα σκουπίζουμε τα αυγά και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα για να έχουν αρκετό χώρο.

Το νερό που ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας πρέπει να είναι όσο χρειάζεται για να καλύψει τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και ξύδι. Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανοίγουμε το καπάκι. Στα 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά τελείως, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για άλλα 5 λεπτά.

  • Πως θα δέσει η βαφή

Διαλύουμε το φακελάκι της βαφής με χλιαρό νερό και ξύδι. Το ξύδι θα μας βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η βαφή. Φυσικά, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής που αγοράσαμε, κυρίως όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται να αφήσουμε τα αυγά μας βυθισμένα μέσα σε αυτήν.

  • Μετά το βάψιμο έρχεται το γυάλισμα

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βγάζουμε τα αυγά προσεκτικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βουτάμε ένα μαλακό πανάκι μέσα σε ελαιόλαδο και τα τρίβουμε απαλά για να γυαλίσουν.

  • Καθαρά χέρια

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι τα στίγματα που αφήνει η μπογιά στα χέρια μας. Το καλύτερο είναι να φοράμε γάντια και να επιλέξουμε μια τρυπητή  κουτάλα. Σε περίπτωση που μας μείνουν κόκκινα σημάδια φτιάχνουμε ένα scrub με ζάχαρη + λάδι + λεμόνι (σε ίσες αναλογίες) και τρίβουμε επιμελώς τα χέρια μας με αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments