Ελλάδα

Λυκουρέζος: Ζητάει 10.000 ευρώ αποζημίωση από την Παπακώστα

Λυκουρέζος: Ζητάει 10.000 ευρώ αποζημίωση από την Παπακώστα
Αποζημίωση 10.000 ευρώ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας διεκδικεί ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για παραβίαση του νόμου που επιβάλλει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας. Σε αυτήν υποστηρίζει, ότι η υπουργός τον ενοχοποίησε πριν καν απολογηθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι: «Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου).

Ειδικότερα, εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ. Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου, έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Φωτογραφία: Eurokinissi


«Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου, η επαγγελματική μου αξιοπιστία, αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου», συνεχίζει.

Να σημειωθεί ότι με την αγωγή του ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

Τα μάζεψε νωρίτερα η Κατερίνα Παπακώστα

H Κατερίνα Παπακώστα – Φωτογραφία: Eurokinissi


Νωρίτερα, η υφυπουργός προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να… μαζέψει όσα είχε πει προχωρώντας στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments