Ελλάδα

Αγίου Γεωργίου 2019: Τότε γιορτάζει φέτος

Αγίου Γεωργίου 2019: Τότε γιορτάζει φέτος
Αγίου Γεωργίου 2019: Τότε γιορτάζει ένα από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στη χώρα μας.

Αγίου Γεωργίου 2019: Η γιορτή του είναι από τις κινητές της ορθοδοξίας. Συνηθίζεται να τιμάμε τον Άγιο Γεώργιο στις 23 Απριλίου. Αυτό αλλάζει σε περίπτωση που η ημερομηνία πέσει πριν το Πάσχα.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε η γιορτή μεταφέρεται για μετά το Πάσχα. Οι γιορτές που συμπίπτουν με την μεγάλη τεσσαρακοστή ή την μεγάλη εβδομάδα, τότε μεταφέρονται για την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την περίοδο της Σαρακοστής από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί έχουμε πένθος. Δεν γίνονται, λοιπόν, πανηγυρικοί εορτασμοί.

Φέτος, το Πάσχα είναι προγραμματισμένο για τις 28 Απριλίου κάτι που σημαίνει ότι η γιορτή του Αγίου Γεωργίου θα πέσει στις 29 Απριλίου.

Ο βίος του Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Γεώργιος (280 – 23 Απριλίου 303), σύμφωνα με το αγιολόγιο , ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός ελληνικής καταγωγής και αξιωματικός στη φρουρά του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή δεν αποκήρυξε τη χριστιανική του πίστη. Αργότερα, αγιοκατατάχθηκε ως Χριστιανός μάρτυρας.

Αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος, είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου.

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας, ενώ τιμάται σε μεγάλο βαθμό και στην Τουρκία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας