Πολιτική

Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Ήταν πολιτική η κριτική μου

Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Ήταν πολιτική η κριτική μου
Ο Παύλος Πολάκης απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σε δηλώσεις προκειμένου να δικαιολογηθεί για την επίθεση κατά του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και ατόμου με αναπηρία, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στο περιστύλιο. Αναλυτικότερα, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες μίλησε για συνειδητή στοχοποίηση από τον κ. Μητσοτάκη και διαστρέβλωση της αλήθειας. Υποστήριξε ότι απλά έκανε πολιτική κριτική και έθεσε προς της ΝΔ το ερώτημα αν θεωρεί χάρες τα μέτρα που λαμβάνονται για τα ΑΜΕΑ.

«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησής μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωση των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία; Αυτό δημιουργεί την την κοινωνία των ίσων ευκαιριών άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα , οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη κι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χαρές και θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία».

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μία δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς ο κ. Κυμπουροπουλος κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα θετικά μέτρα άρση των διακρίσεων που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών αν τα θεωρούν χαρές που θέλω να τα καταργήσουν ή όχι».

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη ή να απαντήσει στο πως σχολιάζει τις αποστάσεις και την κριτική που του άσκησε ο Νίκος Φίλης.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη:
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play