Διεθνή

Ξενοδοχεία: Το βίντεο που σου δείχνει τι μπορεί να είναι κρυμμένο στο δωμάτιο

Ξενοδοχεία: Το βίντεο που σου δείχνει τι μπορεί να είναι κρυμμένο στο δωμάτιο
Τα ξενοδοχεία πολλές φορές κρύβουν... παγίδες και θα πρέπει να είσαι περισσότερο προσεκτικός.

Μπορεί να νομίζεις ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες, όμως οι κρυφές κάμερες στα ξενοδοχεία δεν είναι κάτι απίθανο. Αυτό επιβεβαιώνει τουλάχιστον η εμπειρία των επισκεπτών του Oxford Wheatley Travelodge, που ενώ πήγαν εκεί για να χαλαρώσουν και να κάνουν τις διακοπές τους, τους παρακολουθούσαν εν αγνοία τους.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο θύμα κατασκοπείας ήταν μια 23χρονη γυναίκα σε ένα δωμάτιο του παραπάνω ξενοδοχείου το 2015, η οποία βρήκε μια κρυφή κάμερα. Το 2016 μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή στο μπάνιο του δωματίου που έμενε με την 11χρονη κόρη της.

Για να μην βρεθείς και εσύ ξαφνικά σε μια αποκάλυψη που δεν θα σου αρέσει καθόλου την τελευταία στιγμή, παρατήρησε αν υπάρχει κάποιο από τα παρακάτω στοιχεία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μένεις.

Άλλωστε πρόσφατη είναι η ιστορία και σε ελληνικό ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιούσε κρυφές κάμερες.

Ξενοδοχεία: Πώς θα καταλάβετε τις κρυφές κάμερες

Υπάρχουν τρόποι για να εντοπίσετε αν υπάρχει κρυφή κάμερα μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου; Κι όμως… υπάρχουν. Αν έχεις κινητό με κάμερα απλά κλείνεις όλα τα φώτα και κοιτάς το δωμάτιο ΜΕΣΑ από την κάμερα του κινητού.

Αν υπάρχει κάμερα θα δείς φώς εκεί που το γυμνό μάτι δεν βλέπει. Για να το τεστάρετε απλά πάρτε το τηλεκοντρόλ και πατήστε ένα κουμπί ενώ το κοιτάει η κάμερα του κινητού. Ο αισθητήρας βλέπει άνετα τις υπέρυθρες (near infrared) εκτός και αν έχει φιλτρα (μερικά ΝΟΚΙΑ).Οι κάμερες στα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν υπέρυθρες για να σε φωτίσουν όταν έχεις σβήσει τα φώτα.

Μία άλλη αλλά λίγο πιο ακριβή λύση είναι να πας σε κάποιο μαγαζί με gadgets, για να πάρεις κάποιο μηχάνημα που εντοπίζει τις κρυφές κάμερες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments